USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Під загрозою зникнення 30% природно-заповідного фонду: наслідки екоциду на Херсонщині

10 Червня 2023 23:02
Унаслідок російського теракту і знищення Каховської ГЕС під загрозою зникнення наразі 30% природно-заповідного фонду Херсонської області.

Про це заявив очільник Офісу президента Андрій Єрмак, передає ТСН.

«Наслідки техногенної катастрофи ще будуть досліджувати. Але країна-терорист має відповідати за екоцид», – зазначив Єрмак.

Станом на ранок суботи, 10 червня, з Каховського водосховища внаслідок підриву дамби витекло 62% його об'єму – 12,24 куб. км води. Рівень води у водосховищі вже 10,55 м та продовжує знижуватися.

Тим часом у Чорному морі на Одещині плавають будинки, меблі, побутова техніка, автомобілі та трупи тварин. Починається мор риби. Вода несе міни та боєприпаси. Море перетворюється на сміттєзвалище та кладовище тварин.

Читати ще: Каховську ГЕС підірвала російська ДРГ, – аудіорозмова окупантів

Сума орієнтовних збитків довкіллю через підрив Каховської ГЕС вже перевищила 55 млрд гривень. Про це повідомляє пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.

«Вода з Каховського водосховища зрівняла з водним дзеркалом нацпарк Нижньодніпровський. Продовжується обміління акваторії у нацпарках Великий Луг – на 4,2 метра та Кам’янська Січ – на 6 метрів», – йдеться в повідомленні.

Також окупованим росіянами Олешківським піскам загрожує підняття ґрунтових вод. Через підрив дамби Каховської ГЕС нині вже підтоплено близько 1200 гектарів території Кінбурнського півострова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus