USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Підрив Каховської ГЕС спричинив найбільшу технологічну катастрофу в Європі за десятиліття, – Кулеба

6 Червня 2023 10:57
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав підрив Каховської ГЕС жахливим військовим злочином, що спричинив найбільшу технологічну катастрофу в Європі за десятиліття.

Про це глава української дипломатії написав у Твіттері, передає Укрінформ.

«Росія зруйнувала Каховську дамбу, спричинивши, напевно, найбільшу технологічну катастрофу в Європі за десятиліття та поставивши під загрозу життя тисяч мирних жителів. Це жахливий військовий злочин. Єдиний спосіб зупинити Росію, найбільшого терориста 21 століття,- це вигнати її з України», – заявив Кулеба.

Своєю чергою генеральний прокурор Андрій Костін зазначив, що Росія не зупиниться ні перед чим і підрив Каховської ГЕС є черговим доказом цього і міжнародним злочином.

За словами Костіна, Росія здатна лише руйнувати та вбивати.

«Підрив Каховської ГЕС – черговий доказ цього і міжнародний злочин. Сьогодні загнані в кут окупанти вбивають та лишають без домівок тисячі людей, яких ще вчора хотіли «інтегрувати до рф». Людожерська тактика «випаленої землі», гідна Гітлера», – підкреслив він.

Як зазначив генпрокурор, «кожен, хто ще думає, що з агресором можна про щось говорити, має пам’ятати потоки брудної води, яка змиває домівки людей, що спали мирним сном».

«Кінець злочинного російського режиму може бути лише один – поразка та трибунал», – наголосив Костін.

За фактом підриву окупантами Каховської ГЕС правоохоронці розпочали розслідування за статтею екоцид, інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

«Розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами екоциду та порушення законів і звичаїв війни», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що правоохоронні органи вживають заходи для встановлення масштабів руйнування. Проводяться першочергові дії для фіксування злочину, скоєного армією країни-агресора.

Російські війська вночі 6 червня здійснили підрив Каховської ГЕС. Її повністю зруйновано через підрив машинної зали зсередини, станція відновленню не підлягає.

Як заявив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін, місцеві жителі розпочали евакуацію із потенційних районів затоплення.

Президент Володимир Зеленський збирає екстрене засідання РНБО. Він наголосив, що підрив дамби Каховської ГЕС лише підтверджує, що росіян треба вигнати з кожного куточка української землі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 6 Червня 2023 15:23
То для чого пiдривали?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus