USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Під завалами після землетрусів у Туреччині можуть перебувати п’ятеро українців, – МЗС

9 Лютого 2023 14:00
Українські консули вирушили в зону стихійного лиха на півдні Туреччини задля допомоги українцям.

Дипломати везуть теплий одяг, предмети першої необхідності, ліки. На місці вони координуватимуть пошуки зниклих громадян, надання медичної допомоги постраждалим та організацію евакуації. Про це повідомив речник українського МЗС Олег Ніколенко.

«Маємо інформацію про ймовірне перебування п’ятьох українців під завалами. МЗС та посольство активно взаємодіють із турецькою владою задля їхнього порятунку. Одну громадянку було госпіталізовано. Загроз її життю немає», – поінформував він.

Загалом дипломати вже розшукали 103 українців. Ще 22 громадян не виходять на зв'язок. Представники міністерства працюють над встановленням місць їхнього перебування та підтримують зв'язок із рідними.

Нагадаємо, рано вранці 6 лютого Туреччину і Сирію сколихнув потужний землетрус магнітудою 7,8. Потім пішли десятки афтершоків і ще кілька землетрусів, що погіршило ситуацію.

Число загиблих у результаті турецько-сирійських землетрусів зросло до понад 15000 осіб. За офіційними даними, в Туреччині загинуло не менш як 12391 людина, а в Сирії – не менш як 2992.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus