USD 40.65 41.05
  • USD 40.65 41.05
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.20

Під житло для переселенців хочуть відремонтувати гуртожиток коледжу у Володимирі

23 Травня 2024 18:56
П’ятиповерховий гуртожиток агротехнічного коледжу у Володимирі мають намір відремонтувати та пристосувати під житло для внутрішньо переміщених людей.

Про це 23 травня на сесії Волинської обласної ради розповів депутат Ярослав Матвійчук.

«П’ятиповерховий гуртожиток агротехнічного коледжу не використовується понад 10 років. Він перебуває в аварійному стані. За оцінкою проєктної групи, його можна відремонтувати для компактного проживання переселенців. Є готовність донорів фінансувати такі заходи. Наприклад, у Луцьку відремонтували приміщення під житло для переселенців, такі будують у Ковелі та Нововолинську. І Володимирська громада теж готова долучитися», – наголосив депутат.

Читати ще: Капітально відремонтований гуртожиток для ВПО у Луцьку вже прийняв перших мешканців

Проблема полягає в тому, що цей гуртожиток перебуває у державній власності, а серед вимог донорів – щоб приміщення перебувало в комунальній власності.

«Є розуміння міністра освіти щодо необхідності передачі його в комунальну власність. Для передачі гуртожитку необхідно завершити комплекс інвентаризації будівель агротехнічного коледжу. Ціна питання – в межах 100 тисяч гривень. І тоді громада разом із донорами буде готова ремонтувати приміщення, щоб надати житло для нужденних», – сказав Ярослав Матвійчук.

Свій депутатський запит він адресував голові Волинської ОВА Юрію Погуляйку.

Депутати облради підтримали запит колеги на голосуванні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus