USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Підкорюй озера – живи здорово: як нардеп із Волині перепливав ще одну водойму

30 Червня 2018 23:52
Народний депутат Ігор Гузь переплив більше ста озер. До чергових здобутків додалося озеро Турське у Ратнівському районі.

Окрім плавців до ініціативи нардепа долучилися місцеві політики, що радо підтримали ініціативу, мовляв, такі заходи популяризують туристичний потенціал краю.

Зібралося й кілька десятків місцевих мешканців, аби підтримати знайомих.

Заплив розпочався о 12:30.

Окрім нардепа в ньому взяли участь: Анастасія та Павло Тріль, Сергій Панасюк, Микола Поліщук, Андрій Ковальчук, Дмитро Гарматюк, Олександр Цвит, Ігор Верчук.


Перед початком Ігор Гузь зауважив, що сьогоднішній день символічний для запливу.

«Сьогодні зібралися 9 сміливців, які погодилися перепливати озеро, яке в ширину 3,2 кілометра, хоча місцеві кажуть, що всі 4 кілометри. Приємно, що у нашій команді є й дівчина, яка насмілилася пливти. А сьогоднішній день особливий, адже є днем народження командира УПА Романа Шухевича, який теж плавав, не вживав алкоголю, не палив і був прикладом здорового способу життя.

Мета нашого запливу – пропаганда здорового способу життя. В багатьох людей є хобі: хтось читає, ходить у гори, досліджує давні цивілізації, а я роблю такі запливи. Тому кусайте лікті усі, хто не з нами.

Наголошу, що такі запливи – це не спортивні змагання. Більше того, в кожного різний рівень підготовки, тому ми пливемо собі в задоволення, це більше виклик собі та випробування на витривалість», - розповів Ігор Гузь.
Вперше у подібному запливі взяв участь член паралімпійської збірної команди України з лижних перегонів Павло Тріль.

«Я закликаю людей більше долучатися до подібних заходів та вчити себе долати будь-які перешкоди, які трапляються у нас в житті», - каже чоловік.
Разом із ним долучилася до дійства й сестра Анастасія Тріль.

«Я люблю плавати: влітку на ставках, річках, а взимку - у басейні. Мене надихнув на це Ігор Гузь. Вирішила спробувати свої сили, трохи хвилююся, бо водойма незнайома, ще й погода несприятлива, однак відступати не буду», - ділиться переживаннями дівчина.


Заплив тривав близько двох годин, дистанцію пропливли усі 9 учасників. Втім, не обійшлося без курйозів: приблизно на середині озера один із плавців зачепився за рибальську сітку, довжиною у сто метрів, а коли її дістали, там було багато риби. Поряд супроводжували плавців рятувальники, лікар та водолаз, які допомогли подолати перешкоду.

Хоча плавці трохи замерзли, але на фініші були дуже задоволеними, їх переповнювали емоції.


Голова Ратнівської районної ради Микола Макарук каже, що їхній район не має великого туристичного потенціалу, а це озеро є одним із 30 в районі.

«Приємно, що народний депутат своїм прикладом популяризує здоровий спосіб життя, більше того це й популяризація нашого району та туристичного потенціалу. В нас «зелений туризм» розвивається повільними темпами, але потенціал величезний, маємо аж 30 озер і ми нічим не гірше Шацького району. Хоча баз відпочинку й немає, але є гарні заказники, де природа просто казкова», - каже Микола Макарук.
Насамкінець учасники заходу скуштували уху, зігрілися трав’яним чаєм і співали пісень.

До слова, торік Ігор Гузь переплив 101 озеро й каже, що відтоді перестав рахувати кількість. Серед усіх інших, за його плечима підкорене озеро в Згоранах, озера Пісочне та Світязь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
Ой Показати IP 1 Липня 2018 00:54
1А можна сітками ловити рибу?2чого там пожежники в робочий час сиділи?шо гасили?печію нардепа?
Лучанин Показати IP 1 Липня 2018 06:35
Все піарим Гузя, а його на другий термін не обируть і що будемо робити ВН
супер Показати IP 1 Липня 2018 07:01
Одні озера перепливають,інші гречку роздають,але мета одна - розвести лоха.
Столяр Показати IP 1 Липня 2018 07:22
И спасатели и пожарники,журналисты сколько людей задействовано чтобы Гусь пропиарился,лучше похвалился бы работой в раде,какие законопроекты внес,а не только бы с трибуны орал как всё плохо у шахтеров.
Нововолинськ Показати IP 1 Липня 2018 08:32
Дуже далеко відплив від шахтарських проблем свого округу !
переплывун Показати IP 1 Липня 2018 09:53
дичайший популизм и джинса) 101 озеро в рабочее время переплыл - отличная работа со свитой по озерам кататься)
Анонім Показати IP 1 Липня 2018 10:28
Тисячі людей щоліта перепливають озера Волині ....і нічого,
Жека Показати IP 1 Липня 2018 10:55
Респект друзякам!! Без коментарів...
Спортивний клуб Кове Показати IP 1 Липня 2018 10:55
Ігор,дякуємо за запрошення. Це - життя,драйв і енергія! Запрошуємо до участі в марафоні- 11 серпня на березі Світязі!
Анна Юріївна Показати IP 1 Липня 2018 10:58
На роботу ходить, не п'є не курить! З людьми в окрузі частіше бачиться, ніж певно вони бачать міського голову. А ви тут галдьож розвели!
ришард до Анна Юріївна Показати IP 1 Липня 2018 22:15
Не заважайте лузерам гадити, критикани самі нічого не роблять тільки дай покричати.А Гузь молодець. Мартиняк не плаває )
Волиняка Показати IP 1 Липня 2018 10:58
Якби всі були такими, як Гузь, то країна процвітала б. Краще пропагувати здоровий спосіб життя, а не їздити п'яним за кермом чи відкривати чергову баруху, щоб набити свої кармани.
лучанин до Волиняка Показати IP 1 Липня 2018 15:02
А всі і є такими як Гузь,потрапити у владу і втриматися там будь якою ціною,не для того, щоб служити людям,а для задоволення власних потреб і амбіцій. Чи може Гузь не такий?
хохо Показати IP 1 Липня 2018 11:59
його на прожитковий мінімум. хай зробить досягнення-виживе!!!
Не витримав! Показати IP 1 Липня 2018 21:33
Люди! Вперед - балотуйтесь, працюйте! Покажіть приклад!
Лінтюх Показати IP 1 Липня 2018 22:06
Боже, люди , які ж ви сильні, красиві і здорові. Позитивні плавці, це приклад для наслідування. Депутату кажу респект. Матерал позитивний.
Коментатор Показати IP 1 Липня 2018 22:11
Як той депутат все і скрізь встигає. Сили та енергії скільки треба - це чудово. Дівчина - величезний респект. Я б так не зміг.
ришард Показати IP 1 Липня 2018 22:13
Дадада, Гузь то взагалі, в суботу - в вихідний день, замість того, щоб як всі нормальні мужики піти побухати, пішов плавати. Ще й сіті комусь познімав. Взагалі слів нема. А як же розвивати в волинських селах традиції алкоголізму? Якщо серйозно , то Гузь і його команда вкалують як коні. 12 ОТГ в окрузі то вам не булька з носа. Псіхуйте нитіки і далі. А Гузь таки красава. І брат з сестою Трілі теж.
Нескорений Показати IP 1 Липня 2018 22:15
А чого ж всі такі тут умні, нехай би пливли з усіма.ото А так тільки коментують ...то на таке і вчитись не треба)))
Плавець Показати IP 1 Липня 2018 22:20
...Беріть приклад ... - "не пийте не курять і ви пропливіть"¡
Махно Показати IP 1 Липня 2018 22:30
Не знав за заплив (( Долучився б! Хлопці ви реальні пацани!!!
Василь Показати IP 1 Липня 2018 22:49
Гарний приклад для молоді. А бубонять «диванники», які в житті нічого не досягли.
Правда Показати IP 1 Липня 2018 23:01
Приклад для наслідуванння.дякуємо команді сміливців.так тримати молодці.(
Респект Показати IP 1 Липня 2018 23:06
Гарно сказав Павло Тріль - долайте перешкоди, не дивлячись ні нащо. Як ж приємно читати і знати про таких любителів спорту. А як же сумно, коли приїжджаю в село, а там молоді хлопці, яким реально 25,а на вигляд вже цілих 50, бо бухають.
Леопольд Показати IP 2 Липня 2018 09:34
Ігорко так тримати!!!!!! Зразу видно що в чувака бандерівський дух і закалка!!! А заздрісники будьте обережні: не подавіться своєю жовчю!!!!!
Анонс Показати IP 3 Липня 2018 08:57
Чекаем на анонс.Лапін та інші депутати на театральному майдані будуть співати гумористичні куплети, танцювати джигу, тощо. ААААААА клоуни скм.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus