USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Підприємець, який віз через «Ягодин» гігантський самоскид, хотів ошукати митників на 112 тисяч

27 Жовтня 2021 09:57
Керівник польського виробничо-обслуговуючого підприємства, зареєстрованого у Люблінському воєводстві, намагався здешевити на митних платежах до державного бюджету України під час перевезення через «Ягодин» автомобіля-самоскида.

Про це інформують на сторінці Волинської митниці у Фейсбуці.

Аби змінити рік випуску самоскида, спритники «перебили» первинний ідентифікаційний номер виробника авто марки «БЕЛАЗ»: замість 2008 року в документах вказувався 2014 рік. Фахівці порахували, що різниця між митними платежами, які було сплачено, і тими, що необхідно було сплатити під час ввезення цього авто, становить 112 423 грн.

Такі наміри були викриті під час повного митного огляду самоскида на МАПП «Ягодин» із залученням експерта Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз.

За подання неправдивих відомостей щодо маркування товару громадянина Польщі притягнуть до відповідальності. Йому загрожує конфіскація предмету порушення та штраф у розмірі його вартості. До слова, цей самоскид, призначений для перевезення гірничої маси у складних гірничотехнічних умовах, оцінений у понад 1 млн грн. Наразі його вилучили у власника, він зберігатиметься на митниці до остаточного рішення суду у справі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus