USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Підприємству, яке виготовляє горілку, не дозволили використовувати символіку Волині

17 Жовтня 2019 17:17
Виробник алкогольних напоїв просить депутатів Волиньради дозволити використання символіки краю на етикетках.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської облради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією 17 жовтня.

До депутатів звернулося ТОВ «ГАЛИЧИНА-ТАБАК» про надання дозволу на використання символіки Волинської області. Як повідомив представник компанії, на виконання судового рішення товариство звернулося до облради, щоб отримати дозвіл на використання символіки Волині. Символіку хочуть використовувати, гравіюючи на етикетках алкогольної продукції, рекламуючи таким чином область.

Депутат Сергій Слабенко зауважив, що щодо місцевої символіки області раніше затвердили положення. Символіка, відповідно до нього, може використовуватися з метою формування іміджу Волині. Тричі облрада давала дозволи на її використання: для карбування на українській гривні, використання на українських поштових марках та в окремих випадках для виробництва хліба. Відмовляли тим, хто просив дозвіл на використання символіки на туалетному папері. У 2013-2014 роках товариству вже відмовляли у використанні символіки Волині на етикетках алкогольних напоїв, оскільки ця мета використання не відповідає положенню про символіку області. Результатом відмови стали тривалі судові процеси.

Член комісії Костянтин Зінкевич зазначив, що цей знак є власністю мільйона волинян, яких представляють депутати облради. Закордоном, з його слів, за таке використання передбачена сплата роялті, тож товариству варто запропонувати здійснювати певні виплати до обласного бюджету.

Своєю чергою, депутат Олександр Пирожик повідомив, що коли товариство вперше зверталося до облради, виявилося, що фірма вже виготовила етикетки з символікою Волині. Облрада судилася з товариством, оскільки те, попри відмову, продавало алкоголь з етикетками з символікою краю.

Депутат також зауважив, що не варто допускати юридичного порушення, надаючи згоду зараз, адже положення про символіку області забороняє її використання з комерційною метою.

Отже, члени комісії вирішили відмовити у наданні дозволу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus