USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В облраді знову згадали про «псевдоволинську» горілку

14 Серпня 2015 15:00
Попри заборону використання символіки Волині, окремі виробники продовжують маркувати нею етикетки своєї горілки, не зважаючи на те, що їх уже штрафували за це порушення.

Про це йшлося під час чергової сесії Волинської облради сьогодні, 14 серпня.

Депутатський запит щодо неправомірного використання ТзОВ «Галичина-Табак» та ТОВ «Міжрегіональні ресурси» зображення та назв волинської символіки на етикетках продукції «Етнос-Волинь» та «Етнос-Полісся» озвучив перший заступник голови облради Олександр Пирожик. З його слів, в листопаді минулого року він вже направляв звернення до Антимонопольного комітету України про те, що ці підприємства використовують символіку Волині, таким чином порушуючи права облради та створюючи недобросовісну конкуренцію Луцькому спиртогорілчаному комбінату.
«Як ми бачимо на світлинах, зразки практично ідентичні, що однієї продукції, що другої. АМКУ вживав заходів та накладав штрафи, але ці структури продовжують використовувати символіку області, таким чином знову завдаючи шкоди і облраді, і луцькому підприємству. Я би просив прокурора області та представника фіскальної служби допомогти поставити недобросовісних конкурентів на місце», - заявив депутат Пирожик. Його запит колеги підтримали.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що гербу Волині на горілці не буде, оскільки депутати проголосували проти надання дозволу ТЗоВ «Галичина – Табак» на використання символіки Волині. Тоді 11 депутатів проголосували проти рішення щодо надання ТЗоВ «Галичина – Табак» права використовувати на етикетках власної продукції герб Волині.

У грудні минулого року Івано-Франківській компанії ТзОВ «Галичина-Табак» порадили припинити неправомірне використання символіки Волинської області. Такі рекомендації надала Адміністративна колегія Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України. Натомість ТОВ «ТД Міжрегіональні ресурси» за справедливістю звернулося з позовом до Феміди. Фірма скаржилася на ТОВ «Галичина-Табак» та ТОВ «НВП «Гетьман», мовляв, ті неправомірно використовують знак для товарів і послуг, позивачі вимагають відшкодування збитків. Але розгляд справи тоді перенесли через недовіру до судді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
мама Показати IP 14 Серпня 2015 15:09
Свобода рулить.
ПИРІЖОК Показати IP 14 Серпня 2015 16:41
Завжди казали -що для того , щоб бути депутатом від свободи-треба бути НЕДАЛЕКИМ АБО БАНДИТОМ . "Міжрегіональні Ресурси"-жодним чином не використовували символіку ВОЛИНІ,і не порушували прав Волинської громади. А для журналістів Волинських новин -"Міжрегіональні ресурси " виграли суди 1 і 2 інстанції і станом на сьогодні Галичина Табак і Гетьман відшкодували фінансові збитки. Також торгові марки -які використовувала Гетьман і Галичина табак -визнанні незаконними і заборонені для використання Київським адміністративним і Касаційним судами. Так що почитайте свої прошлорічні статті - і нехай Вам буде трошки соромно.
Хлоп Показати IP 14 Серпня 2015 22:45
Зрозуміло, що пан Осіпов не патріот Луцька, місцеву горілку не вживає((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus