USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Підводна фотохудожниця презентувала у Ковелі власні роботи

19 Вересня 2018 09:50
Свою першу персональну виставку підводних фото ковельчанка, яка нині мешкає в столиці, Тетяна Тарасенко провела в рідному місті.

49 оригінальних світлин, роздрукованих на полотні, прикрашають стіни культурно-просвітницького центру, інформує Ковельська міська рада.

Жінка розповідає, що мрії про подорожі у глибинний світ морів та океанів у неї виникли ще в дитинстві, коли вона переглядала “Підводну одіссею команди Кусто”. Тоді, це видавалось фантастикою, а сьогодні - це її захоплення, яке супруводжує впродовж десяти років. Розпочалось усе з волинського Світязя, а тепер у її скарбничці вражень — занурення в Чорному, Середземному і Червоному морях, в Індійському та Тихому океанах. Спочатку був лише дайвінг, а згодом жінка його поєднала з фотомистецтвом. З роками, свої вміння вона удосконалювала, навчалась новому, освоювала професійну техніку.

Тетяна - щаслива дружина, мама двох донечок. І сімейні турботи вдало поєднує зі своїм хобі. Хоча, сама за спеціальністю інженер, але вподобала мистецтво фотографії. І тепер, навіть, перебуваючи у Києві, теж знайшла можливість займатись улюбленою справою. Вона знімає у басейні. На виставці представлено чимало підводних фотопортретів. Серед моделей — друзі, рідні, знайомі.

Авторка, каже, що такі зйомки тривають понад годину і доводиться зробити чимало кадрів, аби досягти бажаного результату. І ті, хто хоче мати таке незвичне фото, мають теж потоваришувати з водою. Велику роль відіграє світло. Загалом це ціла наука, яку вона пізнавала самостійно, адже і в столиці немає подібних спеціалістів. А результат - неймовірний. Це надзвичайно гарно, романтично та оригінально.

Привітав землячку з дебютом ініціатор проведення вернісажу, заступник міського голови Ігор Прокопів: ”Коли побачив ці фото, то відразу подумав про виставку у нашому місті. Адже, як на мене, ці роботи унікальні. Ми пишаємось, що наш Ковель багатий на талановитих людей. Приємно, коли вони, досягнувши певних висот в творчості, ставши успішними, повертаються у рідне місто і діляться своїми життєвими надбаннями. Дякую Тетяні, що вона погодилась, приїхала і подарувала усім стільки позитивних емоцій”.

Усі, хто прийшов познайомитись з роботами Тетяни, із захопленням говорили про її творчість, багатий внутрішній світ, талант і багатогранність.

“Радію з того, що є така надзвичайно обдарована людина. Приємно, що вона першу виставку своїх авторських фото презентувала саме у своєму місті”, - ділится враженнями від побаченого директор художньої школи Олена Цьомик. - Зачарувала насиченість кольорів, підбір фотографій, пошук нових сюжетів. Це така складна техніка виконання. Бажаю їй величезних успіхів, хай продовжує, бо видно, що це справа її життя”.

На завершення презентації Тетяна одну зі своїх робіт виставила на аукціон, а кошти переказала громадській організаціх "Спарта", яка опікується людьми з особливими потребами. Проте, власник “яскравого підводного світу”, а ним став Ігор Прокопів, вирішив, що це фото буде додавати настрою усім, хто приходить в “Спарту”. Тож Ігор Ярославович подарував своє придбанння керівнику організації Валерію Дружиновичу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сергій Показати IP 19 Вересня 2018 09:54
Кіч

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus