USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Пільги для бізнесу і податкові декларації до 1 липня: Зеленський підписав закон про зміни на час карантину

18 Березня 2020 12:27
Президент Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби (COVID-19)».

Відповідна інформація зазначена в картці законопроекту, пише Укрінформ.

Згідно з законом № 3220 про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби, який був ухвалений 17 березня, окрім податкових заходів з підтримки бізнесу, містить положення, що покликані надати низку тимчасових податкових пільг фізичним особам.

Так, до 1 липня 2020 року подовжується термін подання річної декларації про майновий стан і доходи.

Не нараховується та не сплачується у період із 1 березня до 30 квітня 2020 року плата за землю. Фізичним особам – платникам податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, перерахунок здійснюватиметься контролюючим органом.

Нежитлова нерухомість, яка перебуває у власності фізичних або юридичних осіб, не є об’єктом обкладання податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з 1 березня до 30 квітня 2020 року.

Передбачається кілька пільг для громадян, які звільняються від штрафів та пені за прострочення виплат по споживчих кредитах з 1 березня по 30 квітня.

На цей же період для громадян запроваджується допомога для тих, хто захворів на короновірус чи знаходиться на самоізоляції.

Так, у графі про дату і стан проходження вказано: «Повернуто з підписом Президента», та уточнюється, що глава держави підписав закон 18 березня 2020 року.

Нагадаємо, Верховна Рада під час позачергового засідання 17 березня ухвалила в цілому законопроєкт № 3220. Голова ВР Дмитро Разумков підписав відповідний закон 17 березня та передав його на підпис Президенту Володимиру Зеленському.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанин Показати IP 18 Березня 2020 14:47
Треба звільнити підприємців від сплати оренди контейнерів на ринках на час карантину, так як ви ринки закрили.
??? до лучанин Показати IP 19 Березня 2020 13:17
Як? То приватне все. Міська рада не компенсує.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus