USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Відвів несправний літак від Вінниці: пілот, який служив у Луцьку, став Героєм України

8 Грудня 2022 14:19
Президент Володимир Зеленський надав звання Героя України військовому льотчику Вадиму Ворошилову з позивним Karaya, який збивав над Вінниччиною дрони-камікадзе Shahed-136 та відвів свій пошкоджений літак він населеного пункту.

Про це йдеться в указі Президента, передає УП.

Відповідно до указу, Ворошилова нагороджено «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народу».

Як відомо, 12 жовтня Karaya знищив п’ять іранських дронів та через пошкодження літака катапультувався на Вінниччині, попередньо відвівши винищувач від населеного пункту.
«На четвертий день після катапультування відвідали місце події, перепросив за створений дискомфорт жителів громади, подякував за стальні нерви, всебічну допомогу, яку надали під час евакуації, та віру в ЗСУ!» – написав льотчик пізніше в Instagram.
Тоді ж командувач Повітряних сил ЗС України генерал-лейтенант Микола Олещук ініціював клопотання про надання пілоту високого звання Героя України.

Додамо, Вадим Ворошилов з 2016 до 2021 року служив у 204 бригаді тактичної авіації, яка базувалася у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Макар Показати IP 8 Грудня 2022 14:56
Літак збили дрони?
Захар до Макар Показати IP 8 Грудня 2022 15:28
Дрони вибухали і їхні уламки пошкодили літак.
Манергейм Показати IP 8 Грудня 2022 17:04
Пропоную це звання надавати всім за подібні реальні подвиги або нікому.І скільки на даний момент бойових вильотів і знищених цілей у самої знаменитої в історії льотчиці Наді Савченко (теж герой) Чи можливо хтось забув *ти наша льотчиця*

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus