USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

«Пішов через річку, але не дістав дна і злякався»: на Волині спіймали двох ухилянтів, які хотіли перейти кордон

4 Грудня 2022 21:29
На Волині двох чоловіків, які намагалися перетнути польсько-український кордон поза пунктами пропуску, суд оштрафував на 3 тисячі 400 гривень.

Відповідні постанови виніс Іваничівський районний суд Волинської області.

16 листопада на напрямку села Михалє (Україна)-Космув (Польща) прикордонники виявили чоловіка, який здійснив спробу незаконного перетину державного кордону поза пунктом пропуску з подоланням лінії інженерних та технічних споруд.

Чоловік розповів, що він дійсно рухався з Нововолинська до населеного пукту Михалє з метою перетину державного кордону України з Республікою Польща. На околиці населеного пункту Михалє він був виявлений місцевим мешканцем. Після чого прибув прикордонний загін.

Правопорушник був у мокрому одязі та мав при собі дорожню сумку. Під час розмови з прикордонниками він розповів, що не розрахував сили та можливості щодо подолання річки. Спустившись у воду, чоловік зрозумів, що не відчуває дна, злякався і вирішив повернутися назад по слідах.

Наступного дня на цьому ж напрямку прикордонники виявили ще одного чоловіка. Як виявилося, він проживає у Житомирі. Але останні місяці разом з дітьми та дружиною жив у Польщі. В листопаді він разом з сім`єю приїхав до України для оформлення спадщини після померлих родичів. Коли вирішив свої справи, він разом з сім`єю вирішив повернутись до Польщі, але на пункті пропуску йому було відмовлено у перетині кордону. Після цього він вирішив перейти кордон поза пунктом пропуску. При спробі перетину кордону він був затриманий прикордонним нарядом «Прикордонний патруль».

Під час розгляду справи чоловік визнав провину, при визначені міри покарання просив врахувати, що у нього на утриманні двоє неповнолітніх дітей, одна з яких має інвалідність.

Обом чоловікам суд призначив по 3 тисячі 400 гривень штрафу.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
—— Показати IP 4 Грудня 2022 22:01
Для чого рекламувати місце легкого перетину кордону…(((???
Жовнір до —— Показати IP 5 Грудня 2022 09:11
А точно треба потенційних зрадників залишати в країні?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus