USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Після повідомлення про співпрацю Руслани і Ахметова співачка назвала Волинські Новини «сумнівним ресурсом». Відповідь редакції

17 Травня 2020 13:17
Співачка Руслана Лижичко, яка днями підтримала ідею провести «Євробачення» виключно на зеленій енергії, заявила, що не співпрацює з олігархами й зокрема, не брала грошей в Ріната Ахметова, про що повідомляв телеграм-канал «Резидент».

Нагадаємо, у повідомленні йшлося про те, Руслана включилася в інформаційну кампанію Ріната Ахметова, за яку отримала 20 тисяч доларів.

Опісля співачка опублікувала блог на Українській правді, у якому зазначила, що 15 років цікавиться темою зеленої енергії і за цей час «від олігархів не отримала ні копійки». Водночас вона підтверджує, що зверталась по допомогу «до всіх урядів (починаючи від Тимошенко), президентів (починаючи від Ющенка), всіх великих фінансових і промислових груп, з якими мала прямі контакти».

Зауважимо, раніше Руслана усе ж об’єднувала зусилля з Ахметовим. Зокрема Фонд Руслани «Український світанок» спільно з Фондом «Розвиток України» Ріната Ахметова у 2014 році здійснювали роботи з евакуації, розміщення і адаптації людей з районів АТО.

Нині в блозі Руслана Лижичко зазначила, що «Рінат Ахметов – це не тільки Зелена енергетика (і далеко не вся!), це й фактично майже монополія на вугільні станції, що є чи ненайбільшими забруднювачами нашої екології та джерелом маніпулятивних цін на енергію українського походження».

«Це те, з чим я борюся вже мабуть 15 років, якщо не більше», пише співачка.

Проте боротьба ця подекуди набуває специфічних форм. Так, у 2006 році, будучи народним депутатом, Руслана розважала гостей на вечірці Ахметова. За словами очевидців, вона влаштувала справді «дикі танці» на презентації компанії «Метінвест Холдінг», до складу якої входять гірничодобувні, металургійні підприємства, які здійснюють видобування руди та вугілля, виробництво коксу, виплавку сталі тощо.

Насамкінець у своєму блозі Руслана Степанівна хоч і назвала особистісні розбірки «муветоном», але заявила, що видання «Волинські Новини» «сумнівний новинний ресурс», оскільки одне з перших опублікувало інформацію про можливу співпрацю співачки і олігарха у сфері зеленої енергетики.

Від редакції: «Волинські Новини» – перше онлайн-видання, яке отримало статус інформаційного агентства у Волинській області. За даними аналітичної системи SimilarWeb, інформаційне агентство «Волинські Новини» – найпопулярніше медіа в регіоні з декількамільйонною аудиторією (більше 3 млн відвідувань лише за останній місяць). «Волинські Новини» – це команда професіоналів своєї справи, це медіа, авторитету якого довіряють волиняни вже 12 років поспіль. Тому, шановна Руслано Степанівно, пропонуємо Вам, перш ніж видавати власні оціночні судження за факти, спершу розібратися в темі. Принагідно закликаємо утримуватися від фраз, які не личить вживати народній артистці України та колишньому народному депутатові.
Звернення Руслани Лижичко публікуємо без змін і правок: «Друзі! Вчора у мене відбулася цікава дискусія з приводу ідеї провести Євробачення виключно на чистій, екологічній, зеленій енергії.

Так би мовити, з відсутнім «вуглецевим слідом», з екологічно позитивним походженням, від чистих джерел.

Це був би прекрасний приклад для всього людства, для європейських і неєвропейських політиків та скептиків, та виклик тим, хто досі рахує прибутки від знищення клімату та екології нашої планети і здоров’я людей, що на цій планеті живуть.

Щиро дякую за підтримку та теплі слова, які я відчула не тільки з-за меж України, але й від моїх співвітчизників. Це надихає! Я вам безмежно вдячна!

Щодо намагань навіть цю цілком чисту і цивілізаційно виправдану та необхідну філософію «приміряти» на українські політичні реалії, знайти в цьому «олігархічну» чи то «змову», чи то «зраду», то є повна дурня!

Я за правило намагаюсь не називати ніяких імен і не давати якихось конкретних чужих посилань. Хто захоче, сам знайде і зрозуміє. А якісь особистісні «розборки» на людях – це взагалі муветон з моєї точки зору. Але «аноніми» назвали імена і цифри, то ж мушу їм відповісти.

Якщо олігархи вкладають в Зелену енергетику, значить, розуміють, що за нею майбутнє. Тут мої коментарі без потреби.

Та не лише олігархи, і далеко не всі, вкладають в майбутнє. Набагато активніші «інвестори в минуле» з тих самих олігархічних кіл. Їх засмучує, що вони «за бортом». Дуже засмучує.

Хтось живе з нафти та дизельних потоків «північносусідських кумів».А хтось просто з газу, нафти та інших продуктів, не важливо якого походження, аби «вистачало на життя». І енергія їм потрібна «по-дешевше», щоб ферросплави та нікель давали надприбутки, як «в старі добрі часи».

І ми із закликами до переходу на чисті джерела їм, як кістка в горлянці і всіх інших місцях, якими вони контактують із зовнішнім світом.

Вони намагаються виправдати свій відчайдушний «демарш у минуле» благородними меседжами боротьби з олігархом Рінатом Ахметовим, роблячи його уособленням Зеленої енергетики в країні. Але це не так. Рінат Ахметов – це не тільки Зелена енергетика (і далеко не вся!), це й фактично майже монополія на вугільні станції, що є чи ненайбільшими забруднювачами нашої екології та джерелом маніпулятивних цін на енергію українського походження. Це те, з чим я борюся вже мабуть 15 років, якщо не більше.

Мені приписують, що на свій стрім в фейсбуці я взяла гроші у Ріната Ахметова. Нісенітниця опублікована телеграм-каналом, який приростає вухами та долонями до Кирила Тимошенка, функціонера Офіса Президента, якого я колись довго переконувала створити в Україні можливості для старту потужного проекту іноваційної енергетики, що зробить Україну не імпортером, а ЕКСПОРТЕРОМ Чистої Енергії. Бачу, що до нової влади ця тема доходить так само туго, як і до попередньої. Та певні її представники ще й намагаються мене дискредитувати.

Навіщо це вам, панове? І ще цікава деталь. Не встиг анонімний телеграм-канал опублікувати свій «висер» (модне слівце в телеграм-аудиторії), як його вже у вигляді новини публікує сумнівний новинний ресурс «волиньньюз», щоб вже далі можна було «розтягувати та перепощувати». Цей ресурс непогано «підгодовується» Ігорем Палицею, соратником Ігоря Коломойського по «антиолігархічній» боротьбі з Рінатом Ахметовим. Хтось скаже, «поки пани чубляться, у хлопів чуби тріщать».

Але це не вся правда. Влада, яка має розвивати та регулювати державну економіку та енергетику, замість того, щоб робити це мудро, закладаючи шляхи для майбутнього розвитку та глобального переходу на чисті джерела, намагається «щось там» забороняти і змінювати цивілізаційний розвиток в зворотньому напрямку, займаючись слаломом поміж олігархами.

І я своєю активністю заважаю не лише «міжолігархічній видовій боротьбі», а ще й «провладній парадигмі, що Зелена енергетика – це зло». Бо як ще пояснити власну непотентність вирішувати енергетичні виклики переходу на іноваційні моделі, де не буде місця існуючим «схемам». Я зараз навіть не про уряд, який ще не «прийшов до тями», я про кулуари і коридорні «мєждусобойчікі» в ОП, які перманентно хитаються між впливами чотирьох-п’яти всім відомих імен.

Чи доходить ця інформація в неспаплюженому вигляді до Президента? Не думаю.

Володя, я накатала довгий пост про енергетику, почитай без коментаторів, як матимеш час та натхнення. Коротке резюме написаного. Тема надважлива!

Грошей за участь у темі, якій присвятила 15 років свого життя, від олігархів не отримала ні копійки.

Хоча зверталась про допомогу в цій темі до всіх урядів (починаючи від Тимошенко), президентів (починаючи від Ющенка), всіх великих фінансових і промислових груп, з якими мала прямі контакти. До малих так само зверталась. За правило без результату.

Досі звертаюсь. Маю можливо два десятки партнерів, які висловили свою підтримку та підписали зі мною меморандуми, як з Глобальним Амбасадором Відновлюваної Енергії.

Все, що ви бачите, робиться за власні кошти. Якщо є партнери, я їх завжди називаю.

З ким співпрацювала по яких проектах, одразу публікую, навіть коли це комусь не до вподоби.

Якщо робитиму якісь активності за підтримки ДТЕК Реньюебл, напишу про це сама, без допомоги анонімів, пов’язаних з ОП чи ІВК.

Зараз намагаюсь самостійно з колегами та партнерами формувати власну потужну рушійну силу Global 100RE Україна, що спонукатиме країну для переходу на чисті джерела та зелену економіку. Це моя місія і філософія, як людини, що намагається заглядати за лінію горизонту.

Зрозуміло, що цей мій коментар не опублікують ні медійні ресурси Ігоря Коломойського, ні Ріната Ахметова. Медведчуковські, думаю, так само.

Але будь-хто, кому потрібна чи цікава моя думка, може її знайти на моїй сторінці.

Досить фейків, панове, давайте займемося чимось корисним!»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Робітниця ротом Показати IP 17 Травня 2020 13:51
Всі артисти : і співаки і клоуни є особами з пониженою соціальною відповідальністю. Тільки райдери різні.
Анонім до Робітниця ротом Показати IP 20 Травня 2020 00:17
Пьющие и поющие революции не делают
Отакої Показати IP 17 Травня 2020 14:03
Бо так і є.Простуйте.
Думаю, Показати IP 17 Травня 2020 14:09
всі ви "хороші"
патріот Показати IP 17 Травня 2020 14:39
Що "УП", що Руслана, що Ахмєт - тісно співпрацюють з фондами, а дехто особисто з Соросом, а те, що це направлено на руйнування Україні давно відомо!
Адвокат до патріот Показати IP 17 Травня 2020 16:12
Ну да , а ВН білі і пухнасті,н і на кого не працює,і гроші не від кого не беруть...навіть не смішно...
Владимир Показати IP 17 Травня 2020 15:03
Ще скажіть що Руслана говорить Українською мовою.Пряма мова- Я надралась коктелей вчера пошлите етого васю за винаградиком или ищьо чиво. Я тоді 2011 році був на майдані до нового року. за кулісами... Продажна шкура Руслана.
Владимир Показати IP 17 Травня 2020 15:05
А ще з Карпат. Патріотка. Тілки чого БАБЛА...
Соля Показати IP 17 Травня 2020 15:10
Молодець Руслана Я їй вірю.Зараз всі від когось залежні. 2020 рік...і зовсім не цікаво хто кого розважав в 2006році. Думайте про майбутнє.
Моля до Соля Показати IP 17 Травня 2020 21:34
Ну дійсно! То поверніть папередников з 2005-го бо вони були більш розумними ніж теперішня влада і люди жили більш заможньо, а дай їм тоді безвіз - то у шоколаді взагалі б були! :)
Такі вже є ! Показати IP 17 Травня 2020 15:21
Характерний тип галичанина: талант - в поєднанні з неосудністю продажності, патріотизм - з грошовою безпринципністю, ходіння в церкву - і тут же з гріховною спокусою ! А про виконання гімну України при доставці співвітчизників при підозрі на коронавірус... , - які тут можуть бути коментарі !
сіверянин до Такі вже є ! Показати IP 17 Травня 2020 16:52
До чого тут "галичани"? Все розколюєте українців?
Айболить Показати IP 17 Травня 2020 16:55
Таке враження, що коменти прям з редакції ВН, команда фас і галопом на Руслану.....а об'єктивність то таке для журналістів, особливо в наш час....
Карабас до Айболить Показати IP 17 Травня 2020 21:37
Да вам журналісти нехай пояснять, хоч щось, бо ви взагалі стадо, куди поманять гречкою, туди і біжите, а через місяць до іншого готові бігти і так всі 28 років... :(
555 Показати IP 18 Травня 2020 09:38
Більшість нардепів напряму або опосередковано обслуговують того чи іншого олігарха
Янукович Показати IP 18 Травня 2020 13:06
Я казав ще звати мене будете, з хлібом і сіллю.
Активіст Показати IP 19 Травня 2020 09:29
Перестаньте ту дику рекламувати. Зігнали її зі смереки, бо треба було дерево різати на продаж європейським друзям. Теж мені топ новина.
Киевлянка Показати IP 3 Липня 2020 20:23
Деньги, заработанные на революции закончились быстро

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus