USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські синоптики найбільше бояться потепління

15 Березня 2013 15:47
У Луцьку за добу випала місячна норма опадів. Найбільше метеорологи бояться різкого потепління, яке спричинить повені.

Майже дві доби не припиняються снігопади у обласному центрі. Тільки сьогодні на 8 годину ранку у Луцьку випало приблизно 21, а у Маневичах - 23 міліметри опадів. На території області спостерігаються сильні вітри – 16 метрів за секунду.

Про ситуацію з погодними умовами у області розповів начальник Волинського гідрометеоцентру Ростислав Бондарчук.

З його слів, в зв’язку з хуртовинами погіршується видимість на дорогах. Так, у Володимирі-Волинському, Ковелі, Любешові показники досягнули 300-500 метрів. Такі аномалії у погоді спричинив Південний циклон з Балкан, центр якого знаходиться в районі Шепетівки.

«Ми чекали припинення снігопаду до сьогоднішнього вечора, але швидше за вс, воно відбудеться десь о першій ночі, тобто до ночі йтиме сніг. Кожні 6 годин ми вимірюємо рівень опадів. Думаю, що показник збільшаться 7-10 міліметрів. У нас 20 міліметрів опадів за добу вважають дуже сильним снігопадом. За добу випала практично місячна норма», - коментує ситуацію метеоролог.



Варто зазначити, що таке кількість опадів обов’язково позначиться на весняному водопіллі. Зокрема, у озері Любязь та річці Прип`ять вода продовжує прибувати. ЇЇ рівень сягнув 335 сантиметрів. Синоптики вважають, що ситуація - на межі критичної.

За статистикою у Волинській області найбільші паводки спостерігалися у 1999 році. Тоді метеорологи зафіксували максимальний рівень води майже на всіх річках регіону. Так, в минулому році в Любешові «стояла» вода 205 днів, у 2011 році - 327 днів, тобто практично 11 місяців.

«Зараз ми очікуємо на морози. У суботу, неділю та понеділок - до 10 градусів морозу, і навіть до 15 вночі. А уже з вівторка має бути потепління, одразу ж 5 градусів тепла. Але це ненадовго – на 2 дні. А далі знову буде холодно, на ніч – до 2 градусів морозу. Вдень – нульова температура. Головне, щоб вночі морозило – тоді струмочки притримуються. Зараз найстрашніше – різке потепління. Повінь очікуємо уже в кінці третьої декади березня», - підсумував Ростислав Бондарчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
юра Показати IP 16 Березня 2013 01:09
Бояться, бо в результаті віткриються факти злочинної халатності чигушів та розкрадання ними коштів, призначених для юоротьби з стихією... Хоча вмі про все і так знають, просто їм доведеться ще раз перед народом збрехати. Разом більше разом менше, яка різниця?
Людмила Показати IP 16 Березня 2013 11:54
Шановні журналісти! Вітаю вас з відкриттям нової річки!! З яких пір озеро Люб'язь стало річкою? Географію хоч трохи треба знати!!
Misteria до Людмила Показати IP 16 Березня 2013 12:29
Дякуєсо за слішне зауваження, виправили =)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus