USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Півмільйона на ідеї: приєднаним до Луцька громадам дадуть гроші на проєкти

15 Квітня 2021 08:00
У рамках Бюджету участі сільські території, які входять до складу Луцької міської територіальної громади, отримають пів мільйона гривень на реалізацію власних ідей.

Як розповіла у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини депутатка від фракції «ЗА Майбутнє», керівниця відділу розвитку туризму управління туризму та промоції Юлія Дацюк, задум організувати конкурс окремо для сільський територій виник у результаті зустрічей із мешканцями приєднаних громад. Ініціаторами є депутати фракції «ЗА Майбутнє» і Луцький міський голова Ігор Поліщук.

«Усі знають про Бюджет участі Луцької міської територіальної громади, у рамках якого один проєкт може отримати фінансування до 250 тисяч гривень. Однак у Луцьку за проєкт можуть проголосувати мешканці 2-3 багатоповерхових будинків одного двору чи всі вчителі та батьки учнів однієї школи – і проєкт виграє. Своєю чергою, проєкти в сільській місцевості не наберуть такої кількості голосів. Тому була озвучена ідея, аби провести конкурс окремо для сільських територій, щоб вони також мали можливість реалізовувати якісь цікаві ідеї», – зазначила Юлія Дацюк.

Оскільки йдеться про меншу кількість населення, то фінансування одного проєкту становитиме максимум 100 тисяч гривень. Загальний бюджет – 500 тисяч гривень.

«Я нещодавно зустрічалася з мешканцями Прилуцького, то вони хотіли би закупити якесь обладнання в школу або облаштувати спортивний майданчик, аби зайняти дітей старшого віку. Можливо, виникнуть й інші ідеї. Мешканці матимуть змогу подавати різні проєкти, обмежувати їх не будуть. Можливо, вдасться профінансувати 10 проєктів по 50 тисяч гривень», – сказала депутатка.

Зараз розробляється відповідний проєкт рішення про Положення про громадський бюджет сільських територій Луцької міської територіальної громади. Депутати Луцької міської ради мають розглянути та затвердити його на квітневій сесії. Після цього вдасться оголосити детальніші умови конкурсу.

Відзначимо, що Бюджет участі або Громадський бюджет – це інструмент, за допомогою якого можна реалізувати свою ідею для покращення життєдіяльності населених пунктів Луцької міської територіальної громади.

У рамках конкурсу кожен мешканець громади може подавати ініціативний проєкт розвитку, спрямований на вирішення пріоритетних проблем на території населених пунктів Луцької міської територіальної громади.

Минулого року в Бюджеті участі перемогли 12 проєктів.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus