USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Медичне об'єднання Луцької громади отримало медикаменти з Польщі

17 Серпня 2022 14:58
Медичне об’єднання Луцької міської територіальної громади отримало з Польщі медикаменти та вироби медичного призначення.

Про це повідомили у медзакладі.

«Польща не лише прийняла мільйони украінських біженців і надала українцям безоплатний доступ до медичної допомоги на всіх рівнях: візити до сімейних лікарів, виклик швидкої допомоги, спеціалізована амбулаторна допомога, діагностичні дослідження (за направленням лікаря), лікування у стаціонарі, психіатричне лікування, реабілітація (крім курортів), стоматологічні послуги, але й допомагає медичним закладам в Україні.

Наша лікарня отримала допомогу від друзів з Польщі. Медикаменти та вироби медичного призначення надав Публічний спеціалізований заклад охорони здоров’я з м. Пулави Республіки Польща (директор Пьотр Рибак).

Читати ще: Луцький пологовий отримав медичне обладнання на понад 2 мільйони

Із директором цього медичного закладу співпрацюємо давно: до того, як він став його керівником. Ще у 2013-2015 роках спільно працювали за проектом міжнародної співпраці. Тоді був успішно реалізований проект «Транскордонна взаємодія для запобігання і лікування важких випадків опіків на польсько-українському кордоні».

Щиро дякуємо за гуманітарну допомогу. Завдяки підтримці, які надають нам усі благочинці, ми можемо надавати якісну допомогу нашим пацієнтам, адже працюємо 24/7.

Лише за минулі вихідні дні до відділення екстреної медичної допомоги клінічної лікарні звернувся 181 пацієнт, з них госпіталізовано 70, надано амбулаторну допомогу 111 особам. 21 раз викликали вузьких спеціалістів з дому у позаробочий час.

Травмованих пацієнтів звернулося 70, з них 24 з переломами. 7 пацієнтів були у стані сильного алкогольного сп’яніння. В операційному блоці хірурги виконали 39 оперативних втручань», – йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus