USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Проліковано понад 27 тисяч пацієнтів: Медичне об’єднання Луцької громади відзвітувало про роботу

26 Січня 2024 14:41
У комунальному підприємстві «Медичне об’єднання Луцької міської територіальної громади» відбулося підсумкове засідання медичної ради за результатами діяльності у 2023 році. У роботі ради взяли участь Луцький міський голова Ігор Поліщук та заступник міського голови Ірина Чебелюк.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

«Сьогодні ми хочемо проаналізувати зроблене, щоб у подальшому ще більше викладатися на повну, так як це роблять люди на фронті, – зазначила генеральний директор об’єднання Лариса Духневич. – Ми повинні пам’ятати девіз, який я не раз кажу в цьому залі: «Перемога можлива тільки тоді, коли кожна крапля крові того, хто на війні, буде розбавлена п’ятьма краплями поту тих, що в тилу». Тому ми повинні робити все можливе і неможливе, щоб були здорові наші мешканці, щоб підтримати тих, хто на фронті, і тих, хто переселений».
Лариса Духневич поінформувала, що минулого року підприємство надавало медичні послуги за Програмою медичних гарантій відповідно до угод з Національною службою охорони здоров’я за 23 пакетами медичних послуг.

Сімейними лікарями Центру первинної медичної допомоги проведено 482 444 амбулаторних прийоми. У Консультативно-діагностичному центрі зареєстровано 382 650 відвідувань лікарів-спеціалістів. У відділенні екстреної медичної допомоги Клінічної лікарні амбулаторно надано невідкладну допомогу 18 568 пацієнтам.

Читати ще: Там, де мертві вчать живих: як працює патологоанатомічне відділення медоб’єднання Луцької громади

У 2023 році в стаціонарі проліковано 27 576 пацієнтів. Заклад бере участь у наданні допомоги пораненим, травмованим та хворим військовослужбовцям. Протягом року в стаціонарі закладу проліковано 1248 військовослужбовців.

За 2023 рік виконано 12297 операцій. Значна частина оперативних втручань проводиться з використанням ендоскопічних систем. Спектр ендоскопічних операцій щороку розширюється.
Для забезпечення лікувально-діагностичного процесу оновлено медичне обладнання. Придбано, встановлено та введено в експлуатацію сучасний магнітно-резонансний томограф Philips потужністю 1,5 Тесла. Вартість обладнання склала 59 млн грн. Крім того, проведено капітальний ремонт приміщення для його встановлення на суму 3,1 млн грн з системою охолодження за 2,1 млн грн.

Читати ще: Понад 30 років: як у луцькому медоб’єднанні проводять реконструктивно-відновну хірургію

Також придбано 3 системи ендоскопічної візуалізації, 4 електрохірургічних апарати, лабораторні аналізатори, трепанаційну нейрохірургічну систему, стерилізаційне обладнання та реабілітаційне обладнання на 4,87 млн грн.
Виконано капітальний ремонт благоустрою прилеглої території (стоянка для автомобілів), капітальний ремонт системи киснепостачання у приміщенні на проспекті Відродження, 13. Проведено ремонти приміщень та кабінетів на проспектах Відродження, 13 і Волі, 66, ремонти фізіотерапевтичного та пульмонологічного відділень клінічної лікарні, ремонт 3-го поверху стаціонару по вул. Гулака-Артемовського, 18. Завершено ремонт та переоснащення відділення патанатомії.
Міський голова Ігор Поліщук подякував колективу медичного об’єднання за плідну роботу у 2023 році, високий професіоналізм і людяне ставлення до пацієнтів. «Незважаючи на те, що ми живемо в умовах війни, зроблено справді багато, – сказав міський голова. – Окремо хочу відзначити роботу персоналу з військовими, про яку отримуємо позитивні відгуки, та придбання нового сучасного апарату МРТ. Хочу повідомити, що у 2024 році ми передбачили 30 млн грн на завершення капітального ремонту операційних блоків, а також 14 млн грн – на оновлення медичного обладнання».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus