USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Гроші на ідеї: приєднані до Луцька села боротимуться за пів мільйона

28 Квітня 2021 18:36
Сільські території, які входять до складу Луцької міської територіальної громади, можуть поборотися за пів мільйона гривень на реалізацію власних ідей.

Про це стало відомо 28 квітня під час пленарного засідання 10-ї сесії Луцької міської ради.

На розгляд сесії винесли питання Про затвердження Положення про Бюджет участі сільських територій Луцької міської територіальної громади.

Як наголосив міський голова Ігор Поліщук, цей проєкт рішення – на часі.

«Він потрібен, оскільки досвід проведення голосування щодо Бюджету участі або Громадського бюджету в місті Луцьку в попередні роки показує, яка конкуренція розгортається і яка боротьба триває за право залучити ці кошти. Зрозуміло, що навчальні заклади, двори в Луцьку, багатоквартирні будинки об’єднують тисячі людей, тому сільським територіям буде важко з ними конкурувати. Очевидно, що вони не зможуть залучити кошти з Бюджету участі в тих межах і правилах, які сьогодні існують. Для того, щоб дати можливість мешканцям приєднаних громад також узяти участь у цьому конкурсі, реалізувати власні ідеї на території своїх населених пунктів, доцільно затвердити окремий Бюджет участі для сільських територій», – сказав він.

Згідно з проєктом рішення, Бюджет участі сільських територій поширюється на наступні населені пункти Луцької міської територіальної громади: села Прилуцьке, Дачне, Жабка, Сапогове, Жидичин, Клепачів, Кульчин, Липляни, Небіжка, Озерце, Забороль, Антонівка, Великий Омеляник, Всеволодівка, Олександрівка, Одеради, Городок, Сьомаки, Шепель, Заболотці, Охотин, Княгининок, Буків, Брище, Зміїнець, Милушин, Милуші, Моташівка, Сирники, Тарасове, Боголюби, Богушівка, Озденіж, Іванчиці, селище Рокині.

Загальний обсяг Бюджету участі сільських територій становить 500 тисяч гривень. Максимальна вартість реалізації одного проєкту – 100 тисяч гривень.

Подавати проєкти можуть усі дієздатні фізичні особи, зареєстровані на території перерахованих населених пунктів, яким виповнилося 16 років.

Свої проєкти вони можуть подавати на конкурс із 1 до 31 жовтня. Голосування триватиме з 1 до 10 грудня. А 11-15 грудня буде визначено переможців.

Відзначимо, що Бюджет участі або Громадський бюджет – це інструмент, за допомогою якого можна реалізувати свою ідею для покращення життєдіяльності населених пунктів Луцької міської територіальної громади.

У рамках конкурсу кожен мешканець громади може подавати ініціативний проєкт розвитку, спрямований на вирішення пріоритетних проблем на території населених пунктів Луцької міської територіальної громади.

Минулого року в Бюджеті участі перемогли 12 проєктів.

Як раніше інформувало ІА Волинські Новини, в рамках Бюджету участі сільські території, які входять до складу Луцької міської територіальної громади, отримають пів мільйона гривень на реалізацію власних ідей.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus