USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Півтори тисячі випускників ВНУ отримали дипломи у Луцькому замку. Фото

16 Липня 2023 14:41
Майже півтори тисячі випускників Волинського національного університету імені Лесі Українки отримали дипломи, які свідчать про здобуття вищої освіти. До омріяного документа студенти йшли чотири роки, а отримали у 30-річчя створення Волинського державного університету імені Лесі Українки.

Урочисте вручення дипломів відбулося в історичних стінах Замку Любарта в присутності керівництва університету, політиків, представників духовенства і батьків та друзів випускників, які чи не найбільше раділи за вже колишніх студентів.
Першим привітав випускників із приємною миттю митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

«Ви нарешті отримаєте папір, складений вдвоє, адже слово «диплом» саме так і перекладається. З цього місця, де ви стоїте, є дві дороги: перша – наукова, тобто вступ у магістратуру, друга – на вінчання в храм. Хай яку ви оберете, нехай вона буде для вас щасливою у нашій Україні», – побажав владика.
Не обійшлося дійство і без привітання ректора ВНУ Анатолія Цьося, який розповів про успіхи університету в нелегкий час. Він також пригадав, що 16 липня 1993 року було підписано указ президента про створення Волинського державного університету імені Лесі Українки, що дозволило суттєво поліпшити освіту на території заходу України.

«Шановні випускники, ви закінчили направду чудовий заклад освіти. Ви отримали найкращу освіту, ви самі є найкращими, адже залишилися в Україні, будете працювати для її блага, розвитку та майбутньої перемоги. Для цього ви маєте необхідні знання, вміння та компетенції. Вам випала нелегка доля навчатися в період московської агресії. Я вам щиро дякую, що з перших днів війни ви обрали активну громадянську позицію, допомагаючи нашим військовим. Тільки разом ми можемо перемогти», – наголосив Анатолій Цьось.
Народна депутатка Ірина Констанкевич висловила впевненість, що випускники ВНУ ніколи не покажуть слабкість, адже вони сильні, озброєні знаннями та духовною енергетикою, яку їм давали викладачі.

«Дорогі випускники, сьогодні ви отримали дипломи, а вже завтра будете потрібні Україні для відбудови. Щоб ви були успішними в Україні та світі, маєте бути компетентними фахівцями та патріотами. Будьте відповідальними за те, що вам дали батьки, вчителі та ваша батьківщина», – закликала Ірина Констанкевич.
Після вітальних слів дійство продовжилося концертною програмою, зокрема для випускників та гостей свята виступали студенти університету та народний артист України Василь Чепелюк.
А найурочистіша мить настала наприкінці свята, коли випускники Лесиного університету нарешті отримали омріяні дипломи, до яких вони йшли чотири роки.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
пан Показати IP 16 Липня 2023 17:00
...і тепер шпєрдалам усі дружно до Польщі на трускавку
Петро до пан Показати IP 16 Липня 2023 17:23
Неповноцінні люди, зазвичай, пишаються своєю неповноцінністю. Це - як теорема Піфагора. А вошивий пан мабуть заробляє в Польщі на посаді підпасича? Немитий і нестрижений - як Чіпка в Панаса Мирного?
123 до пан Показати IP 16 Липня 2023 18:21
Тільки дівчата поїдуть. Хлопцям - після вручення дипломів, приготуватися до вручення повісток.
Молодь - майбутнє Ук до пан Показати IP 16 Липня 2023 20:37
Раніше, про те, що в сім'ї дурник є, знали лише рідні. Тепер і вся Інтернет-спільнота. Та й період збирати трускавку вже завершено в Польщі.
Микила Показати IP 16 Липня 2023 17:06
З Богом! Вам відновлювати Волинь і Україну!
123 Показати IP 16 Липня 2023 18:23
Дивно, що воєнкомів з повістками не було видно. Могли б відразу замість дипломів вручати
Так як є ! Показати IP 16 Липня 2023 21:05
При чому тут ота локація Луцького замку до вручення дипломів ? Чому тільки представник однієї релігійної конфесії, якщо випускники, у багатьох випадках, належать до різних конфесій ? А чому нардеп з чужого виборчого округу - у нас же свій є - луцький ? Якесь символічне фото ректора зі спини : Це шо - на вихід ? А ви випускники - тепер забудьте індукцію і давайте продукцію !
Анонім Показати IP 17 Липня 2023 11:52
Скільки ненависті, заздрощів і злості в коментарях. Жовч аж пре.Можливо, завтра хтось з них піде захищати вас. І це будуть не тільки хлопці, а й дівчата. що закінчили медичний факультет Порадійте за випускників, побажайте натхнення і праці під мирним небом України. Нехай Господь береже їх.
Баба з дідом Показати IP 17 Липня 2023 15:22
Господи , що за народ.(((( І локація не та і піп не той. А я бачу прекрасних дітей, цвіт нації, наше майбутнє. Очі у всіх горять, дівчата просто красуні. Вітаю.
внучок до Баба з дідом Показати IP 17 Липня 2023 21:35
Так то воно так, але яке відеошення мають до науки попи з депутатами? Моя думка, що їх задача, зробити з молоді послушне стадо
Лучанка Показати IP 17 Липня 2023 23:16
А коли війну припинять? Діти жити хочуть....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus