USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

По сусідству з головою СБУ та нардепом: як виглядає маєток Савченка в «царському селі» під Києвом

14 Січня 2019 11:50
Голова Волинської ОДА Олександр Савченко, серед іншої нерухомості, володіє «дачним будиночком» в непростому селі під Києвом. Поруч з ним володіє землею очільник СБУ Василь Грицак, вищі поліцейські чини, судді, прокурори. А через паркан живе одіозний екс-регіонал Ярослав Москаленко.

Декларація очільника Волинської ОДА, який майже все життя віддав службі в правоохоронних структурах та держслужбі, рясніє квартирами, будинками, автомобілями та дороговартісними годинниками. Савченко офіційно не володіє ні корпоративними права, ні приватними фірмами. Проте він увійшов у десятку найбагатших губернаторів України.

Попри роботу у державних структурах, згідно з декларацією, чиновник накопичив 16 млн грн. Позаторік Савченко заробив 1,3 млн грн. Доходи чиновника принесли продаж рухомого майна, проценти від банківських вкладів, заробітна плата та пенсія.

Читайте більше: МАЄТКИ, КВАРТИРИ, ЕЛІТНІ АВТО ТА МІЛЬЙОНИ ГОТІВКИ: ЧИМ РОЗБАГАТІВ САВЧЕНКО ЗА ЧАС СЛУЖБИ

Савченко та його сім’я також володіють 3,4 га землі, трьома автівками Toyota Land Cruiser 200, Mercedes-Benz GL 350, Akura Mdx та 1033 кв. м нерухомості. Серед них – будинок в «царському селі» поблизу Києва, який на момент зведення коштував 185 тисяч доларів.

У скільки обійдеться земля в елітному селі під Києвом

Село Осещина Вишгородського району знаходиться в 20 хвилинах їзди від Києва. Поруч – мальовнича природа, затоки річок Десна та Дніпро. Тому й не дивно, що село облюбували вищі поліцейські чини, фіскали, судді та прокурори і навіть нардепи.

Поруч на скромній ділянці в 12 соток розмістився і маєток Олександра Савченка.
Приблизна вартість землі за підрахунками журналістів тут становить близько 2,5 тисячі доларів за сотку, відтак лише ділянка, аналогічна Савченковій, вартуватиме до 30 тисяч доларів, або ж 850 тисяч гривень.
Відповідно до декларації Олександра Савченка, це – садовий будинок, площею в 272 квадратів. Володіє він ним одноосібно, а на момент набуття права власності (а це 2010 рік) він коштував 1,47 мільйона гривень, або ж близько 180 тисяч доларів за тогочасним курсом.
По сусідству з нардепами, прокурорами і генералами

Очевидно, що дозволити собі будинок в «царському селі» можуть далеко не всі. Проте, поруч із бізнесменами та топ-менеджерами село облюбували і чимало держслужбовців та силовиків.

Приміром, минулого року саме в цьому елітному поселенні програма "Наші Гроші« знайшла землю голови СБУ Василя Грицака та «януковичівського генерала», екс-очільника МВС Київської області Костянтина Сапка.
Також тут мають будинки:

Олександр Шевченко, донедавна суддя Апеляційного суду Київської області. Звільнився у розпал судової реформи і деклараційних перевірок;

Олена Андрющенко, прокурор із міської Прокуратури Києва;

Ярослав Москаленко, народний депутат (депгрупа «Воля Народу»), екс-регіонал і екс-заступник голови КОДА – коли її очолював генерал-полковник від СБУ Анатолій Присяжнюк. Живе він через паркан від Олександра Савченка;

Анатолій Андрієнко, екс-очільник податкової міліції Київської обласної податкової.

* * *

Вищезгаданий будинок – лише невелика частина статків Савченка. П’ять квартир, два маєтки, один з яких ще будується, 6 земельних ділянок, два елітних авто, 70 тисяч євро готівки, півмільйона доларів і більше мільйона гривень, а ще три швейцарських дорогих годинники і невідомо скільки дорогоцінних металів та ювелірних прикрас – ось такий перелік задекларованої власності Савченка. Проте звідки вона у нього і як в Україні заробити такі статки – голова Волинської ОДА розповісти відмовляється.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Коля Показати IP 14 Січня 2019 12:06
А на волинь нащо такого "підкинули". Люди терпіть і все?
Ляля Показати IP 14 Січня 2019 12:08
А що в Волинській області не було достойних з молодих і без квартир машин авто а той хто чесно буде працювати заробляти зарплату а то навіть не знає ні посади свого прес -секретаря ні своєю з\плати.
к.лучанин до Ляля Показати IP 14 Січня 2019 16:34
Ви пишете загалом вірно, але невже ви не розумієте що це прерогатива Президента призначати голів ОДА. Кого хоче того й ставить. Тут демократія відсутня. Процес іде без виборів. Ця посада голова ОДА взагалі не потрібна в УКРАЇНІ, це рудимент совдепії , пережиток від СРСР( типу перший секретар обкому). Про це скільки разів говорилось! Але приходить новий Президент і нічого не хоче змінювати. В нас повинен бути ЗАКОН вище всіх інтересів , а не "той хто чесно буде працювати заробляти зарплату"!ВІд спокуси красти повинен охороняти ЗАКОН та інститут громадських організацій. Ми все таки наближаємось до зміни системи влади і на перехід до парламенсько - президентської держави. Другого варіанту я не бачу.
Носата Показати IP 14 Січня 2019 12:10
А ми підстилки біля них...))))
Син мера Показати IP 14 Січня 2019 12:34
І що? Ну будинок, ну сусіди, і? Ніхто Вам не забороняє заробляти мільйони. Особисто до Вас хтось прийшов додому і сказав, ей ти, не заробляй мільйон!!! Заздрізники.
123 до Син мера Показати IP 14 Січня 2019 13:20
Заробляти ніхто не забороняє, але я за свої заробітки хоть підписатися можу. Коли де і як. Читав тему, не перевірену мною, в якій дана персона не могла сказати звідки бабло. Якшо не хоче говорити, значить вони за цікаві додаткові послуги отримані, або ж взагалі не законні. З яких не сплачено ті самі податки з-за яких ціла армія блахофобів *опу рвали, де вони зараз? Ті самі податки з-за які говорив президент коли сказав "*рен вам а не дешева розтаможка бо нема бабла на пенсії наповнюйте бюджет".
Анонім до 123 Показати IP 14 Січня 2019 14:52
Поїдьте подивіться які маєтки будують галичани,може вони просвої доходи та статки розкажуть...
123 до Анонім Показати IP 14 Січня 2019 16:17
Приклад подавай. Конкретно, хто де і як може жити не по зарплаті? Добре сидіти на *опі пока твій сусід пиз*ить твоє бабло з бюджету і строїть собі хати? Мовчи далі, жуй мівіну. Я розумію коли прості люди, щоб вижити, промишляють різними способами і мають леваки, но цього не має робити посадовець який має працювати для людей а не від людей.
Отакої... до 123 Показати IP 14 Січня 2019 18:12
Заділо...?
Мер Показати IP 14 Січня 2019 12:58
То він заробив,а народ все покрав
Правда Показати IP 14 Січня 2019 14:14
Ви занадто копаєте під нього. Це дуже підозріло. Ми, читачі, не дурники. Ми чудово розуміємо, чому під одних риють яму, а "подвиги" інших, таких же діячів, замовчуються. А журналісти - просто ляльки-виконавці у вашому театрі
Оптимістка Показати IP 14 Січня 2019 14:34
все нажите непосильною працею... всі знають про будинки, дачі, вклади.. Що далі? Де антикорупційне бюро ? Поговорили - через місяць забули.. Які дії будуть далі? НІЯКИХ!!!!
Надя Показати IP 14 Січня 2019 14:47
І от назвіть мені людину, кандидата в президенти, який має команду, який має підтримку у ЄС, США, щоб побороти цю нечисть, щоб посадити, як казав савченко, злодія у тюрму?
007 до Надя Показати IP 14 Січня 2019 15:37
САШКО ВСІХ СУСІДІВ СПАЛИВ
Житель Показати IP 14 Січня 2019 15:25
То що ви журналісти хочете від нас людей і з цією інфою. Ідіть в поліцію набу сбу десь інше. Поставте Шибу і будьте раді. Хто вам добрий - щоб був голий і босий. А як прийшов то вслід за ним бігали казали ой який хозяїн. До чого ви людей підбурюєте навіщо нам його статки.
Анатоль_ Показати IP 14 Січня 2019 17:57
Як вiн став таким богатим та ситим? Га?
ХХХ Показати IP 14 Січня 2019 17:59
Так ця недобудована халупка, як сиротинка там стоїть серед палаців! Ото сенсація???!!!!!!
Газета Показати IP 14 Січня 2019 20:37
Типовий рагуль, як всі хто клоунадить
Анатоль Показати IP 16 Січня 2019 15:04
Мир хатам - війна палацам.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus