USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Побували в Діснейленді: як проживають волинські діти-сироти у вимушеній еміграції

4 Червня 2022 14:50
«Коли сміється дитина, сміється весь світ», – це напис на стіні одного із дитячих будинків Республіки Польща, де перебувають маленькі вихованці Волинського обласного будинку дитини.

У перші дні повномасштабної війни заклади для дітей Волинської області на запрошення благодійних фондів були евакуйовані до дружніх країн – Польщі та Чехії, повідомляють у Волинській ОВА.

«Для нас це було одне із головних завдань – вберегти життя та здоров’я дітей, які позбавленні батьківської опіки та турботи», – зазначає начальник військової адміністрації Юрій Погуляйко.

Днями за дорученням Юрія Погуляйка начальниця служби у справах дітей Алла Онищук відвідала місця перебування дітей, поспілкувалася із колегами та переконалася, що для наших діток створенні найкращі умови.

Читати ще: У Польщі малюкам з Волинського дитбудинку влаштували свято

Вихованці Затурцівської спеціальної школи-інтернату проживають у затишному курортному містечку Кавенжинек Замойського повіту. Прийняв дітей благодійний фонд «Honor Pomagania Dzieciom».
Дітям створені домашні умови проживання, вони забезпечені усім необхідним, кожній дитині подарували велосипед. На території готелю є власний мінізоопарк. З маленькими вихованцями займаються спеціалісти та педагоги. Свідченням цього стала мінівистава «Ріпка» польською мовою, яку діти показали гостям.
Маленькі вихованці постійно їздять на екскурсії. Нещодавно відвідали Париж та побували у Діснейленді. У червні планують відвідати Данію.

Керівник благодійного фонду Пьотр Зигарський каже, що хоче створити дітям такі умови й можливості, які він забезпечує і для власних дітей. Адже ці діти стали частиною їхньої сім’ї та завоювали серця.

Також з нагоди Дня захисту дітей керівник благодійного фонду передав ключі від мікроавтобуса керівниці закладу Ларисі Лопухович.

Вихованці Крупівського НРЦ, а саме дошкільне відділення «Сонечко», перебувають у місті Чеський Тешин (Чехія). Дітьми опікується благодійний фонд «Nehemia» у співпраці з адміністрацією міста та римо-католицькою церквою.
Для маленьких волинян створені гарні умови, вони відвідують місцеву школу, басейн, займаються в гуртках та їздять на екскурсії. Діти з особливими потребами відвідують місцевий реабілітаційний центр.

Читати ще: Щоб повернути вихованців із Польщі: у волинському будинку дитини потрібно облаштувати укриття

Вихованці Волинського обласного будинку дитини були евакуйовані до дитячого будинку, який розташований у селі Кшедліна Мала неподалік польського Вроцлава.

Проживають діти в окремому приміщенні дитячого будинку «Вьосна». Закладом опікуються сестри одного з католицьких орденів. У цьому закладі виховується також 56 польських дітей різного віку.
За словами Алли Онищук, для дітей створенні комфортні умови проживання, де вони мають усі можливості для розвитку та навчання.

«За час перебування у вимушеній еміграції діти помітно підросли, їхні задоволені обличчя та радісні очі є свідченням того, що вони дійсно щасливі», – підсумувала візит Алла Онищук.

Начальник обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко висловив слова щирої вдячності усім причетним до переїзду дітей у безпечні місця.

«Особливої подяки заслуговують польські та чеські партнери за проявлену турботу, опіку та любов до маленьких волинян, – подякував Юрій Погуляйко. – Dziękuję Ci. Děkuji».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus