USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Щоб повернути вихованців із Польщі: у волинському будинку дитини потрібно облаштувати укриття

2 Червня 2022 16:58
Будинку дитини в Луцьку потрібна допомога з облаштуванням укриття. Поки працівники закладу не зроблять безпечних умов для дітей, повернутися з-за кордону малеча сюди не зможе.

У Волинському обласному спеціалізованому будинку дитини перебувають соціальні сироти. До масштабної війни тут нараховувалося 30 вихованців. Найменшій дитині – півтора місяця, найстаршій – чотири роки. 11 малюків забрали їхні батьки та опікуни, решту вивезли до Польщі, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Т. в. о. Волинського обласного спеціалізованого будинку дитини Тетяна Віговська зазначає: «Нині діти в безпеці. З ними працює наш персонал. Нещодавно ми провели другу ротацію персоналу, бо це тяжка робота, вони працюють без зміни, у зменшеному колективі. Але ми все одно тішимося надією, що наші діти повернуться і вже почали готуватися до цього».
Читати ще: «Тут – як у садочку, тільки увечері діток не забирають мами…»: як живе волинський будинок дитини

Головне завдання – облаштувати безпечне укриття. Його планують зробити в підвальному приміщенні майстерні. Колектив просить усіх небайдужих долучитися до облаштування сховища для дітей.

«Ми вже почали домовлятися з певними фірмами, щоб вони допомогли нам із будматеріалами, логістикою. Будемо просити волонтерів, аби допомогли нам руками. Ми хочемо, щоби діти були в безпеці після повернення… Нам потрібно облаштувати другий вихід. Металопластикові двері нам подарують друзі. Нам потрібні матеріали, сантехніка, фарба, аби все привести до ладу, зробити санітарну кімнату», – говорить Тетяна Віговська.

Як розказує голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, хоч нині діти перебувають у Польщі, в облраді вивчають питання щодо облаштування належного укриття в будинку дитини, куди вони рано чи пізно повернуться.

«Потрібно зробити другий вхід, привести до ладу стіни, підлогу, а потім якісно наповнити сховище», – наголошує він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus