USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Початок кінця путінської Росії почався три дні тому»: боронити Україну їдуть чеченські добровольці

27 Лютого 2022 10:47
Голова уряду Чеченської Республіки Ічкерія Ахмед Закаєв запропонував Президенту України Володимиру Зеленському підписати угоду про військову співпрацю між двома сторонами, згідно із якою чеченські добровольці з Європи і самої України воюватимуть за Україну з Росією.

«Ті, кого ви називаєте кадирівцями, – це «путіністи». Чому їх відправили в Україну? Бо це вища форма цинізму Росії. Наші території знаходяться під окупацією останні 20 років. І я як людина, яка пережила цю війну, говорю своєму народу, що якщо сьогодні не зупинимо Росію, і наших дітей відправлять також воювати за катів та вбивць власного народу. Тому я з гіркотою дивлюсь на ці події, але у той же час це люди, яких перетворили в манкуртів. І вони не розуміють, навіщо туди йдуть», – зазначив Ахмед Закаєв.

Чеченський державний діяч зазначив, що його заява пов’язана не з тим, що кадирівці з’явились в Україні, а з тим, що чеченці зобов’язані віддати борг перед українцями: «У першу чеченську війну до нас прибуло багато добровольців з України. І вони дуже достойно разом з нами відстоювали нашу свободу та незалежність. На жаль, через байдужість міжнародної спільноти ми витримали лише 15 років чистої агресії. Після цього нам довелось припинити активний спротив. І ми сьогодні протистоїмо Росії тільки політичними методами. Але коли ми почули, що Росія почала війну проти України, відчули за собою обов’язок допомогти. Але в той же час і Україна повинна зробити кроки, щоб виправити помилки минулого».

Натомість Ахмед Закаєв наголосив, що ще у 2014 році уряд Чеченської Республіки Ічкерія пропонував тодішньому президенту Петру Порошенку укласти конфіденційний договір, який дозволив би направити у ряди українського війська чеченських добровольців.

«У результаті ми не змогли відправити достатню кількість добровольців і сьогодні Росія вчинила чергову агресію проти України. І якщо тоді метою агресії було дві республіки, то сьогодні це захоплення території держави. Перемога України буде перемогою всього цивілізованого світу! Початок кінця путінської Росії почався три дні тому!» – наголосив політик.

Він додав, що на території ЄС знаходиться більше 300 тисяч чеченців. І серед них велика кількість людей, готових воювати з Росією. На думку державного діяча, звільнення України від московського іга й буде свободою для всього світу.
Заразом підтримав українців й чеченський військовик, майор Збройних сил Чеченської Республіки Ічкерії Адам Осмаєв.

«Мир усім, хто на правильному шляху. Я хотів би звернутися до українців та всіх людей доброї волі. Сьогодні в цей складний для України час, коли Росія підступно напала, не оголошуючи війни, намагається захопити міста, українці героїчно відбиваються. У цей складний час деякі люди нібито чеченської національності, так звані кадирівці теж беруть участь в цій агресії проти України. Я хочу запевнити українців, що справжні чеченці сьогодні захищають Україну. У тому числі в складі батальйону імені Джохара Дудаєва, а також в інших підрозділах. Ми воювали і будемо воювати за Україну до кінця, до перемоги. А кадирівці такі ж зрадники чеченського народу, як ДНРівці, ЛНРівці та інші маріонетки Кремля. Тому, шановні українці, не вважайте цих людей чеченцями, бо це сором чеченського народу, зрадники, які бувають у будь-якого народу. Не бійтесь їх, бо справжні чеченці пліч-о-пліч з вами проливають свою кров і проливали її останні вісім років. Перемога буде за нами! Ми будемо святкувати перемогу і в Москві, і в Чечні, і в Севастополі», – сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus