USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Нападнику на Адама Осмаєва та Аміну Окуєву оголосили підозру

4 Червня 2017 15:58
Правоохоронці оголосили підозру чоловікові, який намагався вчинити замах на добровольців АТО Адама Осмаєва та його дружину Аміну Окуєву. Про це повідомила спікер прокуратури Києва Надія Максимець у Facebook.

"За погодження з прокуратурою міста Києва 03.06.2017 слідчим СУ ГУ НП в м. Києві повідомлено про підозру 58-річному чоловіку, який 1 червня 2017 року вчинив замах на вбивство командира добровольчого батальйону ім. Джохара Дудаєва - Адама Осмаєва та його дружину Аміну Окуєву". - написала пані Максимець.

За її словами, дії нападника кваліфікували за статтею "замах на вбивство", яка передбачає до 15 років позбавлення волі.

"На даний час підозрюваний, який також отримав поранення, перебуває в одній з столичних лікарень під посиленою охороною" - повідомили у прокуратурі.

1 червня поліція повідомила, що в Києві на Подолі стався замах на подружжя учасників АТО Адама Осмаєва і Аміну Окуєву, які служили зокрема в рядах батальйону поліції "Київ-2".

Аміна Окуєва з метою самозахисту відкрила вогонь у відповідь і поранила нападника, який стріляв у її чоловіка, зазначили у МВС.

З вогнепальними пораненнями Адама Осмаєва і нападника доправили до лікарні.

Пізніше в МВС повідомили, що мішенню нападу, вочевидь, був пан Осмаєв.

За словами Артема Шевченка, аби у війти у довіру до жертв, нападник представився журналістом, пише ВВС Україна.

"Метою стрілка був Адам Осмаєв - саме по ньому відкрив вогонь чоловік, який представлявся французьким кореспондентом", - зазначив пан Шевченко.

Уродженець Чечні Адам Осмаєв свого часу був підозрюваним у справі про підготовку теракту проти російського президента Володимира Путіна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus