USD 39.65 39.97
  • USD 39.65 39.97
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.15

Погодилися з Міноборони на 36 місяців, але є умови: Залужний про мобілізацію

26 Грудня 2023 17:35
Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що разом із Міністерством оборони погоджено, щоб новий законопроєкт про мобілізацію передбачав службу у війську протягом 36 місяців після призову.

Про це він сказав на пресконференції у вівторок, передає Укрінформ.

«Я чітко розумію і знаю, що наші бійці зараз на фронті у надскладних і дуже важких умовах роблять свою справу, завдяки якій ми можемо з вами спокійно поспілкуватися. Їм дуже-дуже важко. І мені хотілося б, щоб люди, які йдуть до війська, чітко розуміли, скільки їм необхідно воювати. Разом з Міністерством оборони ми погодилися на цифру 36 місяців, сподіваючись на два моменти: перше – що не буде загострення на фронті; друге – що цих людей через 36 місяців буде ким замінити», – сказав головнокомандувач.

Читати ще: Велика мобілізація у 500 тисяч осіб: Залужний пояснив, звідки така цифра

При цьому він зазначив, що 36 місяців – цифра «не зовсім реальна у тих умовах, у яких ми перебуваємо».

«Але нам залишається сподіватися на те, що інтенсивність бойових дій не збільшиться і ми зможемо замінити цих людей через 36 місяців», – додав Залужний.

Він також зауважив, що уряд, який реалізує відповідний закон, розуміє, які в країні є можливості.

Читати ще: Умєров: Слово «демобілізація» зможемо використовувати лише після війни

Головнокомандувач ЗСУ вважає, що до 2025 року вистачить часу на підготовку тих, хто зараз буде мобілізований.

«Я не виносив би на загал обговорення таких цифр (500 тисяч, – ред.). Єдине, що хочу підтвердити, що формується ця цифра, враховуючи у тому числі і завдання, які будуть виконувати у наступному році. Це не означає, що ця цифра завтра буде поставлена», – сказав він і уточнив, що це займе певний період.

На його переконання, за 36 місяців буде достатньо часу, щоб підготувати людський ресурс для заміни.

Читати ще: Мобілізація в Україні стане жорсткішою: нардепка повідомила деталі про новий законопроєкт

Залужний, відповідаючи на запитання про строковиків, зауважив, що наразі їх будуть звільняти.

«До недавнього часу, станом на літо, ми не були готові звільнити строковиків. Але десь наприкінці звернулися до Міноборони з пропозицією звільнити строковиків з військової служби. Станом на сьогодні вони не потрібні. І наша чітка позиція – їх звільняти», – наголосив Залужний.

Нагадаємо, 19 грудня під час щорічної пресконференції президент України Володимир Зеленський повідомив, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та Генштаб запропонували мобілізувати додаткових 450-500 тисяч осіб. Як інформували, Кабінет міністрів України зареєстрував у Верховній Раді проєкт закону про внесення змін у певні законодавчі акти щодо «вдосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби» в нашій державі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ABC Показати IP 26 Грудня 2023 17:52
Тобто на папері будуть служити 36 міс, а в реальності - як карта ляже? Тоді який смисл такий закон впроваджувати, якщо він нічого не гарантує?
Джек до ABC Показати IP 26 Грудня 2023 18:43
Пару «контрнаступів» і не буде кого демобілізовувати)))
Солдат до ABC Показати IP 27 Грудня 2023 10:46
Питання де ділись люди яких мобілізували наприклад минулого року якщо служать ще "перші хвилі 22-го". Чую демобілізація несвітить бо нові частини з технікою нато "спалюють" в контрнаступах а потім на поповнення і по колу а ви сидіть тримайте фронт.
ВІРУС Показати IP 26 Грудня 2023 19:31
А ЩО ВІЙНА ЩЕ БУДЕ ТРИ РОКИ?
Правда Показати IP 27 Грудня 2023 05:51
Війна надовго,ми в ній будемо жити і скоріш не тільки ми.На жаль.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus