USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Пояснили, які карантинні обмеження діятимуть у серпні на Волині

24 Липня 2020 13:26
Залежно від ситуації у районах і містах області встановлюватиметься зелений, жовтий, помаранчевий або червоний рівень епідемічної небезпеки поширення коронавірусу.

Про це йшлося 24 липня під час брифінгу у Волинській облдержадміністрації щодо ситуації в області з протидією поширенню коронавірусної інфекції.

Головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко нагадала, що 22 липня Кабмін прийняв рішення про продовження адаптивного карантину до 31 серпня.

«Залежно від епідеміологічної ситуації в регіоні або в окремих адміністративних територіальних одиницях, районах встановлюється зелений, жовтий, помаранчевий або червоний рівень епідемічної небезпеки поширення коронавірусу. Рівень визначатиметься автоматизованим програмним забезпеченням на основі визначених алгоритмів і зібраних даних та затверджуватиметься національною комісією ТЕБ та НС. При цьому навіть для зеленої зони продовжують діяти карантинні обмеження», – сказала Наталія Янко.

До таких обмежень вона зарахувала носіння маски в громадських будівлях, проведення масових заходів за умови перебування однієї особи на території не менше 5 кв. м, заповненість кінотеатрів на 50% і пасажирські перевезення лише на сидячих місцях.

«Постанова Кабміну вступає в дію з 1 серпня, тому відповідні рішення будуть прийматися і на нашій території», – акцентувала Наталія Янко.

Т. в. о. керівника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Людмила Тимощук, своєю чергою, повідомила, що медичні заклади області готові до надання допомоги і мають всі необхідні засоби захисту та дезінфекції.

Вона додала, що зайнятість ліжок становить 38%, натомість зайнятість ліжок у реанімаційних відділеннях – 20%.

Нагадаємо, за останню добу на Волині зареєстровано 45 нових випадків захворювання на COVID-19, найбільше – в Луцькому районі (27).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ойой Показати IP 24 Липня 2020 13:34
Тобто якщо буде жовтий рівень, то всім треба буде носити жовті маски, якщо зелений, то зелені, і червоний відповідно. А що робити тим хто носить білі чи сині, а то й взагалі чорні, чорний рівень встановлювати не будуть?
лучанка до Ойой Показати IP 24 Липня 2020 14:55
ті що лежать в лікарнях, їм все одно який колір. Так само в транспорті знімають, бо жарко, в лікарні все одно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus