USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

В Україні продовжили адаптивний карантин до 31 серпня

22 Липня 2020 14:00
Кабінет міністрів України планує сьогодні продовжити дію адаптивного карантину в країні до 31 серпня.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, відкриваючи засідання уряду, пише УНІАН.

«Сьогодні у нас на порядку денному планується продовження адаптивного карантину в Україні до 31 серпня», – заявив він.

Шмигаль зазначив, що адаптивний підхід на регіональному рівні довів свою ефективність і дозволяє контролювати рівень захворюваності в Україні.

Згодом стало відомо, що Кабмін таки ухвалив Постанову про продовження адаптивного карантину до 31 серпня.

За словами Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, схвалене рішення удосконалить принципи адаптивного карантину, дозволить зменшити навантаження на лікарні та лікарів.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, що Постанова регламентує встановлення карантину залежно від епідемічної ситуації в регіоні, всі регіони України буде поділено на зони – зелений, жовтий або помаранчевий рівень безпеки, який визначатиметься автоматизованою системою. Проте навіть у «зелених» зонах залишатиметься масковий режим, пасажирські перевезення у межах сидячих місць, діятимуть обмеження скупчення людей у громадських місцях тощо. «Зелена» зона також передбачатиме відкриття оздоровчих закладів, у т.ч. і дитячих, однак із дотриманням заходів особистої безпеки та дезінфекції.

Постанову уряду розроблено з урахуванням досвіду західних партнерів. Під час обговорення урядовці висловили пропозиції, зокрема, щодо врегулювання порядку перетину кордону громадян України з тимчасово окупованими територіями, відкриття закладів культури тощо. Усі пропозиції доопрацюють до кінця дня.

Схвалено ще одне рішення уряду – щодо продовження дії постанови, яка звільняє від мита закупівлі тест-систем для виявлення коронавірусної інфекції. За словами Дениса Шмигаля, нині на добу проводять 20-30 тисяч ПЛР та ІФА-тестів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus