USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Поліцейському, який затримав двох громадян за підкуп виборців на Сумщині, оголосили про підозру

23 Лютого 2019 19:36
На сторінці Генеральної прокуратури з’явилося повідомлення, що поліцейському, який затримав людей, що займалися підкупом виборців повідомлено про підозру. Прокуратура позиціонує це, як боротьбу з незаконним затриманням пересічних громадян і для чогось детально описує подію з похвилинним хронометражем.

«Прокуратура Сумської області погодила складене слідчими СБУ в Сумській області повідомлення про підозру стосовно начальника сектору Сумського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області, який віддав завідомо незаконний наказ.

Досудовим розслідуванням установлено, що 21 лютого 2019 року об 11 год. 38 хв. на лінію «102» надійшло повідомлення про можливий підкуп виборців у приміщенні по пр. Курський, 127. За вказаною адресою прибув дільничний поліцейський, який згодом викликав слідчо-оперативну групу Сумського ВП, до складу якої входило чотири особи, у тому числі й експерт. Окрім того, за вказаною адресою прибули ще два екіпажі патрульної поліції УПП в Сумській області. Тобто, всього на місці події перебувало дев’ять співробітників поліції.

Правоохоронці, з’ясовуючи обставини можливого правопорушення, встановили особи двох присутніх у приміщенні. Водночас будь-яких ознак вчинення кримінального чи адміністративного правопорушення працівниками поліції на місці події не виявлено та не зафіксовано. Попри відсутність будь-яких законних підстав, начальник сектору Сумського ВП, який входив до складу слідчо-оперативної групи, віддав незаконний наказ щодо застосування до двох згаданих осіб, які перебували в приміщенні, фізичної сили, їх затримання та доставлення до відділу поліції. Під час доставлення працівниками патрульної поліції на одного з них були одягнуті кайданки.

Під час поверхневого огляду в одного з чоловіків у сумці виявлено предмет, схожий на зброю. Однак чоловік пояснив, що це «флобер», на який не потрібен дозвіл і який можна вільно купити в будь-якому магазині. Затриманий запропонував поліцейським забрати його і оглянути, щоб пересвідчитись у цьому. Незважаючи на цей факт і присутність на місці події експерта, на чоловіка вдягнули кайданки, застебнувши у положенні «руки за спину», у яких затриманий перебував понад 50 хв., і відвезли у відділ поліції. За цей час правоохоронці не з’ясували, що це за «небезпечний» предмет, не склали стосовно затриманих будь-яких процесуальних документів відповідно до вимог КПК України чи КУпАП. Загалом затримані незаконно утримувалися в приміщенні відділу поліції понад 3 години, а саме з 13.39 год. до 16.48 год.

У суботу, 23 лютого 2019 року, начальнику сектору Сумського ВП ГУ НП в Сумській області, який віддав незаконний наказ про затримання і доставлення до відділу поліції двох осіб, вручено повідомлення про підозру. Його дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 365 (умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав та повноважень, що супроводжувалися насильством та застосуванням спеціальних засобів) КК України. Вирішується питання про відсторонення його від посади«, – йдеться у повідомленні прокуратури.

«Очевидно, що раніше головна прокуратура країни ніколи так оперативно, скрупульозно і глибоко не реагувала на затримання звичайних громадян, тим більше в далекій Сумській області, де є і свої – обласна та районні прокуратури.

Впевнено можна сказати, що такий грізний привіт прямо з самого центру організованого злочинного угруповання – це сигнал всім поліцейським країни, що краще не втручатися в підкуп штабами Порошенка виборців і демонстрація рішучості до тих, хто посміє продовжувати виявляти протиправні дії президентської команди.

Ми надамо безкоштовну адвокатську захист всім співробітникам поліції, які постраждають при виявленні підкупу виборців або спроб фальсифікації виборів. Пишіть про такі події і вказуйте контактні дані в месенджер FB», – пише на своєму Telegram-каналі Андрій Портнов.

Нагадаємо, гучний скандал навколо підкупу виборців розгорівся днями, після публікації розслідування про створення штабом Порошенка глобальної мережі з підкупу виборців. СБУ оголосила, що розкрила таку «піраміду». Правда, прив’язала до цієї справи не Порошенка, а Тимошенко і «Батьківщину».

Після цього поліція почала в регіонах затримувати людей, які скуповували голоси за Порошенка. На виручку затриманим тут же прийшла СБУ і прокуратура, які підтримують Порошенка. Тобто між двома силовими структурами почалося відкрите протистояння.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
українець Показати IP 23 Лютого 2019 20:27
"Ми йдемо своїм шляхом"_П.Порошенко.
Всезнайко до українець Показати IP 23 Лютого 2019 21:43
Тобто, на х...й?
Александр до українець Показати IP 25 Лютого 2019 18:16
Арестовали, держали, наручники, флобер… а по сути? Был подкуп или нет? Почему об этом ни слова?
Депутат Показати IP 23 Лютого 2019 23:53
Це не правда це брехня
Андрій Показати IP 24 Лютого 2019 15:30
Тепер працівник МВС краще догану отримає,що не виявив підкуп виборців чим виявити і відразу готувати собі сухарі.... А як же пунк "предмет зовні схожий на зброю"?
Патріотка Показати IP 24 Лютого 2019 17:02
Предмет схожий на зброю напевне менш загрожує людям ніж деякі політичні сили, які механічно впливають на громадян...
Іван Показати IP 25 Лютого 2019 15:27
Зробили з поліцейського тєрпілу, бо мабуть не тих агітаторів затримали, в Любешові минулі вибори Кух олег гроші роздавав щоб мером стати, то поліцейські на дзвінки приїжали не раніше, як його агітатори поїхали )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus