USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Поліція назвала версії причин смертельної пожежі в «Токіо Стар»

17 Серпня 2019 13:17
Начальник Головного управління Нацполіціі в Одеській області Олег Бех назвав три основні версії пожежі в одеському готелі «Токіо Стар».

Як передає УНІАН, про це він повідомив на брифінгу в Одесі.

«Перша версія – інсценування пожежі з метою приховування вбивства, друга – порушення правил пожежної безпеки, третя – необережне використання вогню постояльцями готелю», – зазначив Бех.

За його словами, наразі правоохоронці схиляються більше до другої версії. Він додав, що, за відомостями ДСНС, пожежа, найімовірніше, розпочалася зі щитової біля пральні.

«Про займання в ДСНС повідомив охоронець о 91.34, але, як встановили слідчі, пожежа почалася раніше. Коли на місце прибули рятувальники, вже горів другий поверх і дах на площі 200 квадратних метрів, відтак вогонь поширився на 1000 квадратних метрів», – додав начальник регіональної поліції.

Як заявив заступник директора Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України Павло Афанасьєв на брифінгу, одеський готель «Токіо Стар» планували перевірити у липня, але представник ДСНС не був допущений до перевірки через зміну власником права власності готелю.

«Державною службою з надзвичайних ситуацій у цьому році було заплановане проведення в липні перевірки вказаного готелю. Але разом з тим, що власник змінив форму власності, наш представник, працівник Державної служби з надзвичайних ситуацій на перевірку не був допущений», – сказав Афанасьєв. Він додав, що про це було складено акт про недопуск для інформування відповідних органів та інстанцій.

У ніч з 16 на 17 серпня в Одесі в готелі «Токіо Стар» сталася пожежа. У результаті пожежі загинули вісім осіб, постраждали – 10, врятовано – сімох, евакуйовано – 136. За даними ДСНС, орієнтовно в готелі перебували 200 осіб. За фактом пожежі в готелі «Токіо стар» розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що за пожежу в одеському готелі «Токіо Стар», внаслідок якої загинуло вісім осіб, відповідатиме власник готелю.

Зауважимо, ще у 2015 році відомий ведучий Вадим Абрамов офіційно від команди «Ревізора» зажадав від мера Геннадія Труханова закрити готель Вадима Чорного «Токіо стар».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus