USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Полонені, забезпечення та відпустки: розповіли про стан справ у волинській бригаді

4 Серпня 2022 22:48
У Володимирі 4 серпня керівники підрозділів волинської бригади під час пресконференції розповіли про стан справ та бійців.

Зокрема говорили про долю полонених, медичне і грошове забезпечення та ситуацію в зоні бойових дій, повідомляє Суспільне.

Доля полонених

Представниця персоналу штабу Наталія Піддубна розповіла: наразі в бригаді є бійці, які офіційно перебувають у полоні. Скільки їх – не озвучують.

У результаті чотирьох обмінів, які вже відбулися між Україною та Росією, частина військовослужбовців повернулась та продовжує воювати.

«У військовій частині набувають статусу полонених відповідно до повідомлень вищих штабів: прокуратури, СБУ або судового рішення. Щоб бойова готовність військової частини не знизилася, ми маємо на місце призначити іншу людину», – каже представниця персоналу штабу і додає, що вплинути на процес обміну бригада не може, цим опікується Головне управління розвідки.
Грошове забезпечення

Зі слів начальника фінансово-економічної частини бригади Андрія Поторася, військові наразі отримують усі належні їм виплати, йдеться і про поранених, і про сім’ї полонених. Грошове забезпечення нині – 13 тисяч гривень.

Читати ще: «Я не боюся мертвих, я боюся живих»: історія луцького фельдшера з лінії фронту

«Також є додаткова винагорода, так звані бойові, з розрахунку 100 тисяч гривень. За безвісти зниклими зберігається грошове забезпечення і бойові, гроші виплачують родичам військовослужбовців за їхньою заявою на ім’я командира військової частини. Це ж стосується і полонених», – зазначив Поторась.

Медична частина і провізія

Зараз продукти до лінії фронту постачальники привозять один раз на тиждень, каже начальник тилу Богдан Газа. Додає: у розташування батальйонів та на бойові позиції їжу доправляє продовольча служба бригади.

Читати ще: Воїнам Князівської бригади передали бронеплити, спальники та турнікети

«Підвезення гарячої їжі відбувається один раз на день, з видаванням продуктів, які не потребують термічної обробки. Це можна їсти на позиції. Є випадки, коли підрозділи не хочуть демаскувати себе, тоді продовольство підвозять на позиції один раз на тиждень, але тоді на позиціях створюють умови для приготування гарячої їжі», – каже начальник тилу.
Про медичну частину розповів військовий медик Вадим Корецький. З його слів, наразі на лікуванні перебувають чимало бійців. Скільки – називати не можна.

Читати ще: «Згоратимуть заживо у пеклі»: бійці Князівської бригади показали, як спопеляють окупантів. Відео

«Усі заклади, куди ми звертаємося, надають допомогу. Дуже велика кількість людей зараз на лікуванні. По всій території України. Дуже допомагають хлопцям проходити реабілітацію. Вони зараз перебувають в 20 країнах світу», – додав медик.
Відпустки військових

Керівник юридичної служби бригади Євген Богдасаров розповів: щорічні відпустки військових під час воєнного стану призупиняються. Бійці можуть розраховувати лише на відпустку за сімейними обставинами. Такий відпочинок надають на 10 днів.

Євген Богдасаров додав, що наразі відпустка у зв'язку з одруженням – один із популярних видів відпусток, які надають українським військовим у особливий період. Від початку повномасштабного вторгнення військовослужбовці бригади вже уклали більш як сто шлюбів.
Читати ще: Липневий весільний бум: на Волині зросла кількість шлюбів

Як повідомили під час пресконференції, в бригаді змінилися контактні телефони, якими можуть скористатися родичі бійців.

У разі виникнення питань стосовно рідних, які служать в 14-й ОМБР, можна звернутися в CALL CENTER за номерами: (068) 234 19 68, (093) 533 06 16.

З питань грошового забезпечення військовослужбовців – (063) 435 39 59.

Інформацію про проходження військової служби можна отримати за телефоном відділення персоналу – (097) 913 85 18.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus