USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Польова кухня, бліндажі в три накати й окопи: волинські тероборонівці показали закріплені позиції

12 Серпня 2022 14:59
Солдати гранатометного відділення 100-ї окремої бригади територіальної оборони Волині – цілодобово на позиціях оборони серед лісу. Стежать, аби не пройшли диверсійно-розвідувальні групи з боку Білорусі.

Про це розповів Суспільному командир відділення Віталій.

Кількість оборонців і їх розташування військові не озвучують з міркувань безпеки.

Військовослужбовці бригади територіальної оборони продовжують укріплюватися на позиціях, пояснює військовий Андрій. Показує укриття, розпізнати яке з неба над лісом неможливо.

«Це місце, щоб перечекати тут артилерійський наліт, а далі відділення виходить і виконує бойові завдання. Ми бережемо свій особовий склад. Ми не такі придурки, як єті руські. Ми українці», – каже Андрій.
Читати ще: «Якщо вороги хочуть швидше померти – welcome»: Словак і Медоїд з волинської тероборони

На позиції бійці облаштували бліндаж для відпочинку. Під землею – дерев'яні нари, проведено світло і вентиляцію. Зі слів Андрія, бліндаж зробили надійним: «Над нами три накати колод і понад два метри землі».
Харчування військових різноманітне і поживне, зазначає боєць тероборони Ігор. Розповідає: до лав Збройних сил України вступив разом із братом після 24 лютого, раніше не служив. Нині чоловік готує на польовій кухні.
«Гречка з тушонкою, засмажкою, борщик, салатик, хлібчик, сік, печиво. Вистачає всього вдосталь. Усе у нас добре», – додає тероборонівець.

Читати ще: У волинській теробороні служить нащадок козаків-характерників

Як розповів пресофіцер 100-ї окремої бригади територіальної оборони Волині Сергій Хомінський, на кордоні постійно відбуваються заходи з бойової підготовки, проводять навчання. Нині ситуація контрольована.
«По той бік кордону збройні сили Білорусі постійно проводять переміщення особового складу, техніки, ротацію. Ми ці всі переміщення відстежуємо, аналізуємо і за потреби вживаємо контрзаходів. Також нарощуємо систему інженерних загороджень», – зазначив пресофіцер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Василько. Показати IP 12 Серпня 2022 16:06
Нафіга таке розказувати і показувати.Ошелепкі......
Манергейм Показати IP 12 Серпня 2022 17:09
Пропоную побудувати хоч приблизно таку лінію , як Оскар Карлович Енкель побудував у 1939 .І тоді не було такого прогресу (бобкати,бетоновози, зварювання)І в нас не було громадян міліонерів зато в нас були доти-міліоніки. Ну а це просто непогані декорації для зйомок фільмів про ДСВ
Підпільник Кіндрат Показати IP 12 Серпня 2022 18:57
"... волинські тер оборонівці показали закріплені позиції" ??? Кому показали ??? Ті три , чотири партизанські накати, зносяться вщент сучасним озброєнням за мить !! Не позортесь !! Дятел, той хто показав, другий дятел опублікував, а третій дятел допустив публікацію !! У нас ВІЙНА! , ще раз для тупих- ВІЙ-НА !!, коли ви вже порозумнішаєте ??!!
васько полицай Показати IP 13 Серпня 2022 20:28
показуйте бильше ! все це треба показати щоб зафиксувати в кгб билорусии! дурни идиоты! доты будуйте!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus