USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Польща оновила правила повторного в'їзду для українців: умови

31 Січня 2023 06:46
Українським біженцям під час повторного перетину кордону з Польщею необхідно пред’являти diia.pl., щоб не втратити статус UKR (статус тимчасового захисту). Утім це можливо лише, якщо поїздка на Батьківщину тривала менше 30 днів. У разі перевищення цього терміну – статус втрачається автоматично.

Про це повідомили у посольстві України у Польщі, передає ТСН.

«Щоб уникнути втрати статусу PESEL UKR у зв’язку з виїздом з території Польщі на термін, менший за 30 днів, іноземець, який повертається до Польщі, повинен повідомити співробітника Прикордонної служби про намір в’їхати у зв’язку з використанням права тимчасового захисту в Польщі. Також іноземець має щоразу показувати електронний документ diia.pl (навіть якщо їде на роботу до Польщі чи з іншою метою, але при цьому користуватиметься захистом у Польщі)», – сказано в повідомленні.

Читати ще: У Польщі працюють понад 300 пунктів допомоги українцям

У посольстві наголосили, якщо біженець повертається до Польщі і не показує на кордоні diia.pl або не каже, що хоче скористатися відповідною спецуставою, особа може втратити пільги. Причина в тому, що дані іноземця не будуть включені до реєстрів, на основі яких надається статус PESEL UKR, і який пов’язаний з численними соціальними правами.

Як ми писали раніше, МВС пояснило, як обміняти українське посвідчення водія у Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus