USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Польща планує спростити працевлаштування українців

16 Березня 2018 15:54
Польська влада завершує роботу над новою міграційною політикою, що має спростити, зокрема, працевлаштування українців у Польщі.

Як повідомив під час XI Форуму «Європа-Україна» міністр інвестицій та розвитку Польщі Єжи Квєцінський, вона повинна полегшити життя, серед інших, українцям, які працюють у Польщі, повідомляє «Польське Радіо».

Водночас польським фірмам буде простіше працевлаштовувати трудових іммігрантів з-за східного кордону Польщі. Крім того, новий пакет пропозицій має сприяти українцям у відкритті власних фірм у Польщі.

Пільги, за словами міністра Квєцінського, будуть пов’язані, зокрема, з польським ринком праці. Уряд у Варшаві хоче уважно вивчити, у яких місцевостях Польщі та у яких галузях потрібні робочі руки з-за меж Польщі. У документі буде також вказано, які компетенції та професії необхідні нині країні.

Буде створено також інформаційну систему про роботу, освіту, охорону здоров’я та помешкання. Польська влада хоче врегулювати цілий міграційний процес. Головні тези плану, за словами міністра, стануть відомими у найближчі дні. План, як відзначив міністр Єжи Квєцінський, буде готовий до літа.

Водночас він застеріг, що найліпші працівники не будуть довго чекати на необхідні документи, а трудових іммігрантів з України все активніше шукають підприємці з Чехії, Словаччини та Угорщини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ігор Луцький Показати IP 16 Березня 2018 16:11
одною рукою спрощують, іншою приймають антибандерівський закон який налаштовує поляків проти українців. де логіка?
Цинік до Ігор Луцький Показати IP 16 Березня 2018 17:59
Якщо трохи подумати - то логіка зрозуміла. Поляки готові інтегрувати в своє суспільство громадян інших країн, але на певних умовах, і за умови формувань у цих людей поглядів які їх влаштовують. Якщо копнути глибше - то питання на співбесіді про УПА і ставлення до нього були до кандидатів на набуття польського громадянства з України і раніше, до цього закону. І зрозуміло, як потрібно було відповідати для отримання позитивної відповіді. Нічого тут дивуватись - є старе прислів'я про устав і чужий монастир. Ми нездатні побудувати ефективне суспільство в себе - тому доведеться їхати і приймати правила іншого.
123 до Ігор Луцький Показати IP 16 Березня 2018 18:09
Надіюсь, що найближчим часом українці будуть у Польщі лише зупинятись, що б кави випити та справити нужду... по дорозі у більш розвинену Європу.
скептик до Ігор Луцький Показати IP 18 Березня 2018 09:34
логіка полягає у тому, що діючому уряду Польщі потрібні гастарбайтери, у яких нема язика і клепки вистачає лише для того, щоб вигортати гній з-під худоби

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus