USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На білорусько-польському кордоні – колони мігрантів. Польща оголосила режим бойової готовності. Відео

8 Листопада 2021 14:03
Нелегальні мігранти продовжують перетинати білорусько-польський кордон. Сотні людей з рюкзаками вранці 8 листопада прямують у сторону межі двох держав.

Про це повідомляє 24 канал.

Вранці 8 листопада поблизу білорусько-польського кордону помітили величезну групу біженців. Вони несли зі собою великі рюкзаки. Серед мігрантів були й діти. Мігранти прямували до пункту пропуску «Брузги».
У Держприкордонкомітеті Білорусі заявили, що до такого кроку біженців підштовхнула «байдужість та нелюдське ставлення польської влади». Мовляв, поляки витісняють зі свого кордону мігрантів, які прямують в Європу з білоруської сторони.

Як інформує Польське радіо, згідно з інформацією, наданою, зокрема, незалежними журналістами з Білорусі, біля пропуску в Кузьниці Білостоцькій привозять мігрантів, які можуть спробувати силою перетнути кордон з Польщею.

«Сьогодні була велика провокація на кордоні в Кузьниці Білостоцькій. Схоже, буде спроба примусового перетину кордону», – повідомив перший заступник глави МЗС Пьотр Вавжик.

Він підкреслив, що Польща була готова до такого нападу Білорусі.

«Ми реагуємо відповідно до ситуації, – сказав він. – Більше нічого, що необхідно для того, щоб кордон Республіки був щільним».

Як пише РБК-Україна з посиланням на Twitter-акаунт міністра оборони Польщі Маріуша Блащака, у Міністерстві оборони Польщі заявили про оголошення бойової готовності на кордоні з Білоруссю.

«На кордоні чергують понад 12 тисяч солдатів. Ми підняли стан бойової готовності. Разом зі службами Міністерства внутрішніх справ та адміністрації ми готові захищати польський кордон», – написав він.
Нагадаємо, Міноборони Польщі оприлюднило відео, на якому видно, як деякі мігранти щось жбурляють через паркан у бік офіцерів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 8 Листопада 2021 14:47
Будуть робити за миску рису. Зарплати українцям впалуть.
пиняботокс до Анонім Показати IP 8 Листопада 2021 15:24
Будуть сидіти в польській буцигарні, а потім будуть депортовані. Все що буде. А вусатий тараканіще від ботоксного пацюка канхфєтку одержить. А від ЄС прививочку від картопляного сказу.
Хамло до Анонім Показати IP 8 Листопада 2021 18:21
Вони елементарну яму чи траншею не здатні викопати, за 10 хв кине лопату і скаже "я втомився". Заплатиш за таке миску рису?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus