USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Польське консульство утримується від коментарів до повернення генконсула

2 Серпня 2012 09:01
Консульство Польщі у Луцьку не буде коментувати звинувачень на адресу його працівників у нелегальній видачі віз українцям до повернення генерального консула Марека Мартінека з відпустки у наступний понеділок.

Про це кореспонденту УНІАН у Польщі сказала представник секретаріату генконсула.

«Можливо, рішення про зустріч із журналістами може бути ухвалена у понеділок, більше нічого не можу сказати», ‒ відзначила вона. Співрозмовник агентства додала, що заступники генконсула також не доступні для коментарів.

Представник МЗС Польщі повідомив, що міністерство не планує оприлюднювати жодної заяви щодо повідомлень ЗМІ про можливу корупцію у консульстві у Луцьку, але готове відповісти на запитання, вислані у формі офіційного запиту.

Нагадаємо, польська GazetaPolskaCodziennie повідомила з посиланням на власні джерела у Луцькому консульстві про організацію низкою її працівників злочинної групи, котра займалася нелегальною видачею віз. Документи видавалися особам, яким заборонено вʼїзд до Шенгенської зони. Також говорили про можливість причетності до торгівлі людьми.
«Шайка, зокрема, займалася нелегальною видачею віз повіям, а, може, і торгівлею дітьми», ‒ пише газета, зауважуючи, що нею керували колишні працівники комуністичних спецслужб.

За даними газети, у справі замішані щонайменше один консул, один водій та працівник охорони (BOR). «Візи на підставі «лівих» документів робилися після завершення робочого дня консульства та потрапляли до вибраних віконець до його початку. Аби бізнес крутився, доставлялися фальшиві документи з туристичних фірм та приватних фірм з Польщі та України», ‒ написало видання.

Джерело газети у консульстві повідомило, що злочинці, наприклад, видали візи для семи дітей віком до 10-ти років без дозволів їхніх батьків на виїзд, котрий є необхідним документом, згідно з чинним законодавством.

Співрозмовник газети також зауважив, що українська та німецька поліція ведуть спільне розслідування у справі затриманих у Німеччині повій, котрі у більшості випадків мали польські візи, видані консульством у Луцьку. «Луцьке консульство є лідером за кількістю анульованих віз німецькою еміграційною службою», ‒ пише видання.

Польща видає візи в Україні через власні консульства та через посередника, приватний візовий центр VFS Global, котрий почав видавати польські візи з кінця минулого року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
стукачок Показати IP 2 Серпня 2012 09:46
А що ж тепер будуть робити водій Віктор, крупний бізнесмен фаст-фудівець П-я,"чесний" В-н та Микола К.з Оленкою, інші?
гість до стукачок Показати IP 2 Серпня 2012 15:16
ти забувся про ще одного водія,поляка.
стукачок до гість Показати IP 2 Серпня 2012 17:00
Я ще багато про кого забувся...
Мареку Мартінеку Показати IP 2 Серпня 2012 09:54
Шановний генеральний консул. Ваш пункт прийому заяв по вул. Рівненській (примішення колишнього комплексу баня-хімчистки) заср..в вулицю, ні пішохадам пройти, ні громадському транспорту проїхати(вся вулиця засталена в два ряди авто), навколо на тротуарі лушпиння від насіння, окурки, огризки. Автомобілі бажаючих отримати візи в дворі багатоповерхівки, на газонах. В своїй Полщі Ви такого не дозволите, а в Україні - можна.
Тетяна Показати IP 2 Серпня 2012 09:57
А тому кому потрібна віза дійсно,то її неможливо отримати,думала,що хоча там є справедливість,
Теремнівський Показати IP 2 Серпня 2012 10:14
Все це настільки гидко, що Генконсульство Польщі має дати волинянам негайно роз`яснення, а не чекати повернення з відпустки Марека Мартінека.
VSC. Показати IP 2 Серпня 2012 10:27
Эта новость для поляков, давно не новость для лучан. Все знают как у нас делали визы. Достаточно было приехать в город и поговорить с людьми под консульством.
Лучанин Показати IP 2 Серпня 2012 15:39
вот біда, а я тільки заплатив "потрібним" людям за візу.. тепер у всіх "абонент поза зоною"
777 до Лучанин Показати IP 2 Серпня 2012 17:19
лохи не мамонти не вимруть
правда Показати IP 2 Серпня 2012 17:20
до полеводи всі за візами

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus