USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Польські фермери блокуватимуть залізницю на кордоні, якою прямує зерно з України

12 Квітня 2023 11:30
Польські фермери 12 квітня блокуватимуть залізницю на кордоні між Україною та Польщею у Грубешеві, протестуючи проти ввезення українського зерна.

Про це повідомляє RMF24, пише Європейська правда.

У середу з 10:00 фермери перекриють залізницю у Грубешеві, через яку зернові з України везуть до Польщі.

Вони заявили, що не задоволені відставкою попереднього міністра сільського господарства і не довіряють обіцянкам нового про те, що створені українським зерном проблеми вирішать.

Спершу фермери хотіли блокувати пункт пропуску в Дорогуську, але не всі погодилися на це.

Як повідомлялося, 11 квітня новий міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус після зустрічі з фермерами пообіцяв звернутись до Європейської комісії з проханням запровадити мита на імпорт українського зерна.

Минулого тижня Польща й Україна домовились тимчасово призупинити ввезення українських пшениці, ріпаку, кукурудзи та соняшнику.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ПТН ХЛО Показати IP 12 Квітня 2023 13:13
І скільки кремль заплатив тим фермерам щоб вони протестували?
Адекватність до ПТН ХЛО Показати IP 12 Квітня 2023 15:39
Польські фермери дбають насамперед за добробут своїх сімей. А тут думають, що їм всі винні щось. Ніхто нікому нічого не винен!
Всезнайко Показати IP 12 Квітня 2023 19:43
Казали, що Африка помре без українського зерна, а Польщу везуть.
Trifleas Показати IP 17 Квітня 2023 05:06
Якщо Польща не закриє кордони для вашої сільськогосподарської продукції, то наше сільське господарство скоро завалиться, а фермери, які досі голосували за партію «Право і справедливість», з якою ви дружите, почнуть голосувати за проросійську конфедерацію. Тоді наша дружба і допомога тобі закінчаться. вибрати так? Ми тобі нічого не винні, ми віддали тобі все, що мали. Однак ми не збанкрутуємо нашу країну за вас. Переклав з польської за допомогою Google Translate

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus