USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Помер актор, який зіграв Чубакку в «Зоряних війнах»

3 Травня 2019 12:17
Британський та американський актор Пітер Мейх’ю, виконавець ролі кошлатого велетня Чубакки в «Зоряних війнах», пішов із життя у віці 74 років. Це сталося 30-го квітня. Пітер помер у себе вдома, в оточенні рідних.

Про це повідомили у Twitter Мейх’ю.

«...У роль Чубакки він вклав своє серце та душу, це було видно в кожному кадрі, в тому, як він бігав із вивернутими всередину колінами, як стріляв зі свого енергетичного арбалету, в його яскраво-блакитних очах, у найменшому порусі його голови та рота. Та для нього сім’я «Зоряних воєн» означала набагато більше, ніж кінороль...», – говориться у дописі.

Як відомо, зріст Пітера Мейх’ю становив 2 метри 21 сантиметр. Як пише Deadline, свою першу роль, Мінотавра у картині «Синдбад та око тигра» 1976-го року, він отримав завдяки публікації в газеті, на яку натрапили продюсери. У ній про Мейх’ю розказували як про людину з дуже великими ногами.
Як пригадував свого часу Джордж Лукас, для того, щоби отримати роль Чубакки, Пітерові вистачило просто встати. Про це пише The Huffington Post.

Мейх’ю зіграв у п’яти частинах «Зоряних воєн». У «Останньому джедаї» 2017-го року та «Соло» 2018-го він уже не знявся через проблеми зі здоров’ям, але помагав своєму наступнику, фінському актору та баскетболісту Йонасу Суотамо вжитися в роль Чуї.
Зворушливі триб’юти покійному другові присвятили Марк Хемілл, виконавець ролі Люка Скайвокера та «Хан Соло» Харрісон Форд.

«Він був найдобрішим із велетнів – великий чоловік із іще більшим серцем, у якого завжди виходило викликати в мене посмішку, та вірний друг, якого я щиро любив – я вдячний за наші спільні спогади, те, що я просто знав його, зробило мене кращою людиною. Спасибі, Піте», – написав Хемілл у соцмережі.

«Пітер Мейх’ю був доброю та м’якою людиною, з величезною гідністю і благородним характером. Ці риси своєї власної особистості, плюс свою дотепність та витонченість він передав Чубацці...», – сказав Форд.
«Пітер був чудовою людиною. Він був ближчий до Вукі, ніж будь-хто з людей міг би бути: велике серце, добра вдача... я навчився завжди дозволяти йому взяти гору. Він був хорошим другом, мені сумно, що він пішов», – наводять ЗМІ слова Джорджа Лукаса.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus