USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Помер глава Samsung

25 Жовтня 2020 09:56
Голова концерну Samsung Лі Гон Хі пішов з життя в неділю в Сеулі у віці 78 років.

Про це 25 жовтня з посиланням на заяву компанії повідомив Bloomberg, передає Кореспондент.

Відомо, що Лі Гон Хі мав проблеми зі здоров’ям після перенесеного у 2014 році серцевого нападу. Останні кілька років він залишався формальним главою компанії, а фактично Samsung керує його син Лі Чже Ен.

«Голова Лі був справжнім провидцем, який перетворив Samsung з місцевого бізнесу на провідного світового новатора і промислового гіганта. Його заява 1993 року про «нове управління» стала рушійною силою бачення компанії з надання найкращих технологій для розвитку глобального суспільства. Його спадщина буде вічною», – йдеться в заяві Samsung.

Лі Гон Хі народився 9 січня 1942 року. Його батько, Лі Бен Чхоль, був засновником Samsung Group. Після його смерті в 1987 році Лі Гон Хі очолив концерн.

У 1993 році Лі Гон Хі почав проводити корпоративну реформу в Samsung. Він назвав компанію «другосортною» за світовими стандартами і закликав кожного працівника «змінити все, крім дружини і дітей».

Згідно із запропонованою ним концепцією «нового управління», підлеглі тепер могли вказувати своїм начальникам на помилки.

Зазначимо, що південнокорейська прокуратура підозрює, що під час отримання влади в концерні син глави Лі Чже Ен брав участь у незаконних махінаціях під час злиття компаній всередині корпорації, щоб отримати контроль над Samsung Group.

Крім Лі Чже Ена, у Лі Гон Хі залишилися дочки Лі Бу Чжин і Лі Со Хен. Ще одна дочка, Лі Юн Хен, наклала на себе руки у 2005 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus