USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Помер відомий український письменник Володимир Яворівський

17 Квітня 2021 12:19
16 квітня у віці 79 років помер український письменник, політичний і громадський діяч Володимир Яворівський.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив письменник Василь Шкляр.

«Завершив земний шлях видатний українець Володимир Яворівський. Письменник, Шевченківський лауреат, який на порі становлення нашої Незалежності своїм словом запалював серця мільйонів. Усі, хто його знав ближче, сьогодні кажуть: «Не вірю». Не хочеться вірити і мені. Він фонтанував енергією, незрівнянним гумором, дивовижною працездатністю. Після романів про княгиню Ольгу, Івана Мазепу до останнього дня працював над книгою всього свого життя про Тараса Шевченка. Тепер він пішов. Донька Леся близько півночі так і написала мені два слова: «Тато пішов». Іншого слова вона не змогла вимовити. Не можу і я. Володю, ти пішов. Я вже не зможу тебе обійняти. З невимовним болем обіймаю твоїх рідних», – пише Шкляр.

Довідково

Народився 11 жовтня 1942 року в селі Теклівка на Вінниччині. Один із засновників Народного Руху України – очолював оргкомітет, а згодом Київську координаційну раду.

Народний депутат України I, II, IV-VІІ скликань. Був членом та головою «Демократичної партії України», а також членом фракції «Блок Юлії Тимошенко».

Лауреат державної премії імені Тараса Шевченка за повість «Вічні Кортеліси». Крім того, з 2001 по 2011 рік очолював Національну спілку письменників України.

Автор понад 10 романів, понад 20 збірок оповідань, нарисів, повістей.

Він також отримав Орден «За заслуги» III ступеня, Орден Христа Спасителя УПЦ КП та відзнаку президента України — ювілейну медаль «25 років незалежності України».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 17 Квітня 2021 13:53
Завдяки партії соціал-демократична об'єднана якою керував в той час Яворівський Верховна Рада прийняла рішення про здачу ядерної зброї Росії бо комуністи голосували не всі.
скептик до Анонім Показати IP 17 Квітня 2021 18:39
ти.гній мацковський. мав би хоча повагу до померлої людини і не зводив би наклепи. Яворівський не мав жодного відношення ні до сдпу (о), ні до здачі ядерної зброї. З виступу Яворівського у Верховній Раді: "Пропоную все-таки виявити полю і розум і прийняти закон, щоб розв'язати руки нашому Президентові. Україні без світового співтовариства сьогодні не обійтись. Але, Леоніде Даниловичу, мабуть, найрозумніше було б усе-таки нам урахувати доповнення, яке пропонує група "Реформи". Тобто ми зробили перший крок - парламент ратифікував, але в дію його не вводити до тих пір, поки, скажімо, наш Президент чи міністр закордонних справ не доповість про конкретні гарантії світового співтовариства для нашої Української держави. Тоді ніяких проблем не буде, і, я переконаний, у цьому залі всі проголосують і введуть у дію цей закон. Вважаю, що це нормальний варіант, на якому можуть зійтися всі політичні сили. Але ще раз кажу, не приведи Боже нам сьогодні упасти в яку-небудь крайність. Гадаю, цього не станеться. Дякую."
Ононім Показати IP 17 Квітня 2021 17:07
Володимир Яворівський немає ніякого відношення до партії соціал-демократичної обєднана.Так що не вводьте читачів в оману.
Клава Показати IP 17 Квітня 2021 17:54
Очень противоречивая личность - много раз после смены власти просто переобувался в воздухе ... Вечная память ...
765 Показати IP 17 Квітня 2021 23:49
Вмів пристосуватись до будь-якої влади. От і все.
ВІРУС Показати IP 19 Квітня 2021 09:54
СКОРО ВСІ ЧУДОТВОРЦІ ПОМРУТЬ.А ВІДПОВІДАТИ ЗА ВСЕ КОМУ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus