USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Помер відомий волинський хірург Олександр Федорчук

19 Травня 2022 22:36
19 травня відійшов у вічність заступник медичного директора з хірургічної роботи, висококласний хірург, надзвичайно добрий, порядний і щирий чоловік Олександр Тимофійович Федорчук.

Про це повідомляє медичне об’єднання Луцької територіальної громади.

Олександр Федорчук народився 16 травня 1965 року в селі Карпилівка Ківерцівського району. Там виріс і закінчив школу.

​У 1984 році закінчив Ківерцівське медичне училище.

З 1984 до 1986 року проходив службу в армії. Після армії вступив до Тернопільського медичного інституту ім. академіка І. Я. Горбачевського, який закінчив з відзнакою у 1993 році.

​​Далі три роки навчався в магістратурі при Тернопільському медичному інституті, захистив науково-кваліфікаційну роботу і здобув ступінь магістра за спеціальністю «Хірургія».

​​Після закінчення магістратури протягом трьох років працював хірургом Острожецької районної лікарні в Рівненській області.

​​З серпня 1999 року – хірургом Волинського обласного госпіталю інвалідів війни, а з листопада 1999-го – хірургом у відділенні загальної хірургії Луцької міської клінічної лікарні.

З 2001 року – заступник медичного директора з хірургічної допомоги підприємства і паралельно навчався в заочній аспірантурі при Тернопільській медичній академії ім. І. Я. Горбачевського, здобувши науковий ступінь кандидата медичних наук за спеціальністю «Хірургія».

Мав високий рівень знань та лікарського мислення. Володів і втілював на практиці нові методи лікування. Був хорошим наставником молодих спеціалістів, керівником лікарів-інтернів.

Уперше на Волині запровадив застосування лазерних технологій при хірургічній патології лапароскопічним методом. Вагомий внесок зробив у створення відділення малоінвазивної хірургії, де надають кваліфіковану медичну допомогу жителям міста, області та інших регіонів України.

​«Олександр Тимофійович був надзвичайно хорошою людиною, мав авторитет серед працівників та пацієнтів, був чуйним та уважним у ставленні до хворих і колег, відданим громадянином і патріотом. ​Чудовий сім’янин. Виховав двох дочок, які за прикладом батьків обрали нелегкий шлях медичних працівників задля служіння людям. Адміністрація та колектив Комунального підприємства «Медичне об’єднання Луцької міської територіальної громади» глибоко сумує з приводу смерті Олександра Тимофійовича і поділяє біль втрати з рідними і близькими. Царство Небесне та вічна пам’ять нашому колезі», – йдеться у повідомленні.

Прощання з Олександром Федорчуком відбудеться 20 травня о 12:00 у Луцькому кафедральному Свято-Троїцькому соборі.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття родині померлого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Дед Показати IP 20 Травня 2022 05:14
Грустно... Такие люди уходят, и так рано...
Юрій Показати IP 20 Травня 2022 10:06
Глибоке співчуття рідним. Сумно. Нехай земля тобі буде пухом.
Вiд нас Показати IP 20 Травня 2022 14:10
Хороша була людина i спецiлiст! Царство небесне та вiчний спокiй...
Справедливий Показати IP 20 Травня 2022 18:20
Рано пішов з життя, ще б міг передати свій досвід та врятувати не одне життя. Світла пам'ять.
Валентина, Ковель Показати IP 20 Травня 2022 21:58
Щирі співчуття рідним, царство небесне та вічна пам'ять, лікар від бога, хай земля буде пухом. Колишня пацієнтка Олександра Тимофійовича. Дуже шкода, скільки б ще життів врятував... Бог чомусь забирає найкращих...
Sashko Показати IP 21 Травня 2022 13:17
Як шкода що йдуть такі люди, лікар від Бога і просто дуже хороша людина.
Людмилка Показати IP 9 Травня 2023 16:36
Безмежно дякую Ісусу за життя мого лікаря який мав надзвичайно добре співчутливе серце до людей, пацієнтів, усім виходив на зустріч.Лікар від Бога був даний нам на землю на дуже короткий час.Його ім'я записане в книзі життя.До зустрічі колего Олександр Тимофійович в небі не буде розлуки. Глибоке співчуття всім рідним.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus