USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Кластерні медзаклади та перспективи стоматполіклініки: у Луцькраді засідала медична комісія

22 Вересня 2023 13:14
21 вересня в Луцькій міській раді відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, культури. Члени комісії заслухали звіт про роботу комунального підприємства «Луцька міська клінічна стоматологічна поліклініка». Про стан справ у закладі інформувала директорка Любов Яковчук, призначена на цю посаду 4 вересня.

Про це інформує Луцька міська рада.

Керівниця поліклініки повідомила, що заклад функціонує стабільно – персоналу регулярно виплачують заробітну плату, відпускні, пацієнти отримують повний спектр стоматологічних послуг, має попит вживлення імплантів. За липень-серпень 2023 року підприємство отримало дохід у 7 млн 700 тис. грн. Планові завдання виконано на понад 100%. Головними проблемами в роботі директорка назвала застарілу матеріальну базу та відтік пацієнтів у приватні кабінети.

«Для зміцнення матеріальної бази використано 470 тис. грн (за минуле півріччя – 154 тис. грн), – продовжила Любов Яковчук. – Закуплено компресор для поліклініки на вул. Степана Бандери, 6, кондиціонери та рентгенівську систему. Зараз працюємо над поточними ремонтами вбиралень, думаємо про облаштування фоє, кол-центру, плануємо запровадити електронний документообіг – закупити комп’ютери для всіх працівників, розробити програму для бухгалтерів і для лікарів».

Любов Яковчук відповіла на всі запитання членів комісії, тож звіт директорки комунального підприємства було взято до відома.

Окрім того, члени комісії заслухали інформацію щодо кластерності медичних закладів у громаді, а також змін, що можуть чекати мешканців у зв’язку з цим нововведенням.

Як розповів начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Володимир Лотвін, розпорядженням начальника Волинської ОВА затверджено перелік закладів спроможної мережі у Волинському госпітальному окрузі. Для включення у неї Луцька міська територіальна громада подавала два лікувальні заклади: Медичне об’єднання міської територіальної громади (на надкластерний заклад) і Луцький клінічний пологовий будинок (на кластерний).

«Але, як бачимо, відповідно до затвердженого порядку, в спроможній мережі є лише Медичне об’єднання міської громади у статусі кластерного закладу», – поінформував Володимир Лотвін.

За словами керівника управління охорони здоров’я, заклади, які не ввійшли в спроможну мережу, не матимуть централізованого забезпечення обладнанням. Однак для Луцького клінічного пологового будинку медичне обладнання і раніше закуповували за кошти місцевого бюджету. Тому наразі для пологового будинку принципово нічого не міняється.

«Як заклад він так само претендуватиме на укладення договорів із НCЗУ», – наголосив Володимир Лотвін.

Щодо Медичного об’єднання міської територіальної громади – закладу доведеться вносити зміни в свою роботу, включно зі створенням нових відділень.

«Наразі об’єднання розробило план розвитку відповідно до своєї ролі як кластерного закладу. Протягом трьох років треба внести певні зміни в свою структуру та організацію, щоб відповідати цій ролі», – пояснив Володимир Лотвін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Якірь Показати IP 23 Вересня 2023 13:27
А коли вже почнете лікарям давати куплені вами розхідні матеріали
Якірь Показати IP 23 Вересня 2023 13:30
Зазвичай раціональний господар фінансуєв першу чергу те що приносить гроші. А не витрачає кошти не непотріб хоча у випадку стоматполіклініки це не про нову мітлу. Вона робить купує і робить те де відкат більший

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus