USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Понад 250 дітей у Стобихівці не підуть 1 вересня до школи

30 Серпня 2018 13:02
У селі Стобихівка Камінь-Каширського району майже 10 років чекають будівництва нової школи, розпочати його мали ще у серпні, однак проектно-кошторисну документацію не оновили. У знак протесту батьки школярів вирішили цьогоріч не пускати своїх дітей до старої школи, яка в аварійному стані, йдеться на сайті нардепа Ірини Констанкевич.

Новопризначений очільник Волинської ОДА Олександр Савченко в квітні пообіцяв батькам, що будівництво розпочнуть. Проте, під час чергового візиту голови ОДА людям пояснили, що проект на експертизі, тож будівництво відклали.

Із фонду соціально-економічного розвитку на зведення школи народний депутат Ірина Констанкевич спрямувала 500 тисяч гривень, для того аби почати будівництво, однак справа не зрушила з місця. Цьогоріч батьки вирішили дітей до старої школи не пускати.

Нову школу селянам обіцяють вже понад десять років. 2012-го навіть зробили проектно-кошторисну документацію, на що витратили майже півмільйона гривень, однак згодом її довелося переробляти, а відповідальності так ніхто й не поніс.

Народний депутат Ірина Констанкевич звернулася до міністра освіти Лілії Гриневич із проханням взяти під особистий контроль ситуацію, що склалася в селі Стобихівка, та забезпечити її ретельне дослідження і вирішення, адже у цьому питанні вона солідарна з батьками школярів і допоки одні роблять, то інші обіцяють.

Голова батьківського комітету школи, який також очолює і благодійний фонд «Стобихівський пролісок», Сергій Сухацький каже, що наразі батьки не визначилися, як довго дітям доведеться не відвідувати навчальний заклад.

«Для нас найголовніше – життя наших дітей. І допоки від влади не почуємо конкретики у вирішенні питання будівництва школи, доти учні перебуватимуть вдома. Ми втомилися чути лише обіцянки», – говорить Сергій Сухацький.

«У селі Стобихівка, чи не найбільша народжуваність у районі. Тут проживає 1460 людей, з яких 250 – діти шкільного віку. Вже зараз на черзі до навчального закладу – 206 малюків», – зауважує помічник Ірини Констанкевич Світлана Сидорук.

Де вчити таку кількість школярів – питання нині риторичне.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
свідок Показати IP 30 Серпня 2018 14:11
А Савченку сказали, що підуть!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus