USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Стобихівці – діти не в школі, а у Хотешові – аварійна їдальня

12 Вересня 2017 20:40
Народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич звернулася до Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич щодо ситуації зі школами в Камінь-Каширському районі.

Зокрема, в селі Стобихівка з першого вересня батьки не пускають дітей до школи, мотивуючи це тим, що навчальний заклад замалий для цього села та аварійний, інформує прес-служба волинського УКРОПу.

У Стобихівці – 206 дітей дошкільного віку, а в школі навчається 240 учнів. Тому зовсім скоро заклад потребуватиме 400 місць для навчання.
Схожа ситуація в селі Олениному, де є потреба у будівництві нової школи.

«У селі Стобихівка виникла потреба негайного втручання Міністерства освіти і науки України, адже батьки налаштовані категорично, що діти не підуть до цієї школи з ризиками для життя, поки не буде представника влади профільного міністерства з гарантіями та чітким планом дій щодо вирішення проблеми, проведення експертизи стану приміщень школи, визначення ступеня аварійності, документування недоліків, складання кошторисної документації, включення до переліку фінансування з державного бюджету.

Це дозволить зняти соціальну напругу та здійснювати подальшу роботу щодо залучення можливих ресурсів для вирішення проблеми, – йдеться у зверненні нардепа. – У 2016 році піднімалося питання щодо створення опорного закладу на базі Карасинської школи з філією у селі Стобихівка. Однак, цього так і не відбулося. Окрім того, незважаючи на прозвітовану готовність шкіл у Волинській області до нового навчального року, в селах Оленине та Хотешів шкільні їдальні не забезпечені належними умовами. В селі Соснівка, де навчається 60 дітей, здійснено добудову корпусу філії з ознаками порушення законодавства».

Так, за інформацією народного депутата, у 2016 році була створена опорна школа І-ІІІ ступеня села Пнівне із Соснівською філією. З державного бюджету на цю школу було використано майже 2 мільйони гривень для обладнання навчальних кабінетів. Пнівненська школа не заповнена навіть на третину, попри те, що розрахована на 450 місць. Соснівська ЗОШ І-ІІ ступенів має 70 місць. Незважаючи на те, що в Соснівці отримали новий шкільний автобус, замість того, щоб довозити старшокласників з філії в опорну школу, тут добудовують окремий корпус без проектно-кошторисної документації.

Крім того, згідно з документами, в ЗОШ І-ІІ ступеня села Оленине всі приміщення школи – аварійні. Одне з приміщень в 2015 році знесли і на тому місці батьки збудували нове. У 2013 році прийняли рішення про будівництво нової школи, вже звели фундамент. У 2016 році обласна рада виділила 1 мільйон гривень на будівництво, а в цьому році із коштів фонду соцеконому спрямовано 200 тисяч гривень на цей об’єкт.

У своєму зверненні Ірина Констанкевич просить Міністра освіти і науки Лілію Гриневич взяти під особистий контроль ситуацію, що склалася в селі Стобихівка, а також доручити перевірку вказаних фактів щодо невідповідності умовам станів приміщень ЗОШ в селі Оленине та селі Хотешів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Знаючий Показати IP 12 Вересня 2017 21:41
Гунчик приїхав , повечеряв ..., і все закінчено!Допоможіть?
Анонім Показати IP 12 Вересня 2017 22:21
А про Башлики мовчать
Оленка Показати IP 13 Вересня 2017 08:56
Зато в Верховну раду купують кожен рік новіе коврове покриття за сотні тися гривень....вир?дки!!!
777 Показати IP 13 Вересня 2017 10:56
Як це по-хохляцьки - в Хотешові пару молитовних домів, їздять по сезонах по москвах з Білорусіями, підпільних пилорам в Стобихівці тьма. Але це ж все заробітки для себе, коханих. А як для дітей зробити нормальні умови навчання - ні, не кошерно. Хай держава робить, в яку вони ні копійочки не заплатили. І допомогу на дітей подавай аж бігом. І ще не факт, що у випадку втрогнення кацапів з боку Білорусі полішва не буде їх з хлібом-сіллю зустрічати.
ЗНАВЕЦЬ Показати IP 14 Вересня 2017 22:42
А чому так всі хвалять ПАСЯ В.І.? Бачите який у нього безлад в школах. Тут варто контролюючим органам зайнятися

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus