USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Понад пів сотні білоруських мігрантів проривалися через кордон Польщі

16 Січня 2022 20:28
Минулої доби близько пів сотні осіб намагалися нелегально перетнути кордон між Білоруссю та Польщею.

Про це повідомляє Польське радіо.

За інформацією Прикордонної служби Польщі, поблизу села Мельник 18 осіб здійснили спробу прорватися через кордон. Мігрантам допомагали білоруські служби.

Люди, які зібралися на білоруському боці кордону, кидали у польських прикордонників камінням та гілляками; пошкодили огорожу та намагалися знести металеві стовпи.

Речниця Прикордонної служби Анна Міхальська повідомила, що людям вдалося прорватися через кордон, їх затримано.

«Ніхто з них не декларував бажання залишатися в Польщі. Також унаслідок цих подій ніхто не постраждав. Ці особи отримали офіційні постанови, і їх повернули до лінії кордону», – сказала речниця.

Серед затриманих були громадяни Іраку, Сирії та Єгипту. Загалом нелегально перетнути кордон намагалися 47 осіб за минулу добу.

Як додала Міхальська, в інших місцях на польсько-білоруському кордоні, поблизу сіл Пласка та Шудзялово, пошкоджено загородження. Польські патрулі бачили, що цим займалися білоруські силовики, готуючи місце для незаконного перетину кордону.

Цього місяця Прикордонна служба зафіксувала понад 400 спроб незаконного проникнення з Білорусі до Польщі. Торік таких спроб було 40 тисяч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Євросоюз Показати IP 16 Січня 2022 21:27
Серед затриманих були громадяни Іраку, Сирії та Єгипту. Де ви бачите тут *білоруських мігрантів?
До Євросоюз Показати IP 16 Січня 2022 22:15
Нас географії в школі не вчили
ооо Показати IP 16 Січня 2022 22:15
Дайте им убежище от кровавого режима Лукашенка , демократы
Зелебобик Показати IP 16 Січня 2022 22:16
А не фиг было «миротворцами» лезть в их страны и ломать людям жизнь. Пусть выгребают, как Италия, Греция, Германия и т.д. Жаль , что нет границы с Англией , что бы и эти на себе свою демократию прочувствовали .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus