USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Польщі заявили, що режим Лукашенка отримує від 2 до 14 тисяч доларів з одного нелегального мігранта

16 Жовтня 2021 10:52
За словами речника міністра-координатора спеціальних служб Польщі Станіслава Жарина, режим Лукашенка заробляє «мільйони доларів» на нелегальних мігрантах, які хочуть потрапити до ЄС.

Про це посадовець розповів Польському радіо.

За його словами, білоруська сторона організувала міграційний шлях, доходи від якого сягають десятків мільйонів доларів, а значна частка коштів надходить до білоруських державних установ.

«Згідно з інформацією, яку ми знайшли, в залежності від траси, так званого «пакету», мігранти платять від 2 тисяч доларів навіть до 12−14 тисяч доларів за одну особу. Це гроші, котрі підживлюють режим Олександра Лукашенка», – розповів Жарин.

Він додав, що фінансову користь від стягування мігрантів до Білорусі мають, зокрема, мінський аеропорт та білоруські авіалінії Бєлавіа, котрі внаслідок санкцій ЄС опинилися на межі банкрутства. Гроші надходять також і до адміністрації Лукашенка, додав Жарин.

«Адже президентська адміністрація контролює туристичне бюро Центр-курорт, тобто турбюро, котре оформляє запрошення для мігрантів, на підставі яких ці люди приїжджають до Білорусі», – зазначив він.

Жарин наголошує, що на організації міграційного шляху заробляють також силові структури, зокрема, прикордонна служба Білорусі, бійці якої нищать огорожу, встановлену з польського боку кордону.

Польща, Литва і Латвія цьогоріч зіткнулися зі значним зростанням кількості нелегальних мігрантів з боку білоруського кордону. Країни посилили свої кордони й розпочали будівництво парканів із колючого дроту.

Пізніше з’явилися дані про те, що біженців до кордону організовано звозять силовики режиму Лукашенка. Країни ЄС пов’язують це із санкціями проти білоруського диктатора, підтримкою екскандидатки на посаду білоруського президента Світлани Тіхановської та протестного руху в країні проти фальсифікованих виборів у серпні 2020 року.

Мінськ звинувачення в організації нелегальної міграції відкидає. За словами Лукашенка, білоруська сторона готова приймати туристів зі східних країн з економічних міркувань. Білоруський диктатор заявив, що Білорусь не буде «захищати Європу від потоку нелегальних мігрантів».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
ооо Показати IP 16 Жовтня 2021 11:08
Красавчик
протасевич Показати IP 16 Жовтня 2021 11:29
так везде цены такие, и у нас...сделали бацьку врагом, так держитесь...европа ему санкции, а он им поклоны бить должен?
Клава Показати IP 16 Жовтня 2021 12:52
Брехня !!!
Точно Показати IP 16 Жовтня 2021 13:01
Ага, перераховують на спеціальний рахунок. Черга в Мінську в банку стоїть з мігрантів з мішками грошей. Меле той поляк дурниці. Вони Лукашенко ворогом зробили, і думають, що він їм д....у лизати буде, як дехто з сусідів?
Ага Показати IP 16 Жовтня 2021 14:27
Чергова МАЯЧНЯ.
Ага Показати IP 16 Жовтня 2021 14:27
Чергова МАЯЧНЯ.
Я Показати IP 17 Жовтня 2021 08:11
пшеків клинить від злості.......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus