USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Понад тисяча дітей військових безкоштовно відпочили в Буковелі завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом»

9 Вересня 2022 08:08
Понад тисяча дітей військових з усієї України за літо відпочили у Буковелі в таборі «Артек», який вісім років тому мусив евакуюватися з Криму до Карпат.

У якості подяки за подвиг батьків такий подарунок зробили їм у Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», передає ТСН.

«Ми побачили, в якому стресі перебувають діти, і як важливо їм трішки відволіктися від цих тривог, від постійного хвилювання, соціалізуватися, адже школи та дитячі садочки зачинені, багато гуртків не працює. І вже з перших заїздів ми побачили, наскільки це правильне рішення було», – говорить голова правління Фонду Катерина Шкльода.

Дітей відволікали від війни творчими майстер-класами, спортивними змагання, пішохідними екскурсіями в гори та дискотеками.
Як зазначила одна з вожатих, зміна тривала два тижні, цього часу вистачає, щоб переінакшити світогляд дітей.

«Вони приїжджають із таким маленьким острахом: як можна зараз розважатися, веселитися, як можна з радістю сприймати довколишній світ? Вони навіть інколи бояться вперше йти, наприклад, танцювати чи співати пісні. Звичайно, ми не можемо повністю стерти з пам’яті дітей ці події, те, що відбувається. Але ми можемо впливати на сприйняття і можемо змінювати їхнє ставлення до цього», – розповіла вихователька.
За її словами, до табору приїжджають в основному діти, чиї батьки на фронті боронять країну, поранені, в полоні або вважаються зниклими безвісті. Тому співробітники «Артеку» намагалися зробити усе, щоби хоча б ненадовго повернути юних відпочивальників у щасливе дитинство, аби вони відволіклися від переживань.
До слова, Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» з початку повномасштабного російського вторгнення відправив до постраждалих від війни регіонів понад 60 багатотонних вантажівок із гуманітарною допомогою.
За словами очільниці Фонду Катерини Шкльоди, їхня робота нині має кілька основних напрямків: забезпечення військових, опіка над внутрішньо переміщеними особами, а також надання допомоги мешканцям прифронтових областей та волинянам, які опинилися у скрутному становищі через війну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus