USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Понад тисяча підприємців у Луцьку платять своїм працівникам менше мінімалки

22 Січня 2019 10:29
У Луцьку фіксують такі порушення підприємств щодо працівників, як несвоєчасна виплата зарплати, виплата заробітної плати, що становить менше мінімальної, затвердженої на рівні держави, та відсутність офіційного працевлаштування робітників.

Про це йшлося 22 січня під час оперативної наради в Луцькій міській раді.

Керівник управління з питань праці Назарій Ігнатчук повідомив, що у 1395 підприємств міста у ІІІ кварталі минулого року середня заробітна плата становила менше мінімальної.

Станом на початок року право на своєчасне отримання нагороди за працю порушили щодо працівників чотирьох підприємств міста: ПАТ «Електрометрія», ДКП «Луцьктепло», філія «Луцька дорожньо-експлуатаційна дільниця» ДП «Волинський облавтодор» та ДП «Волинський облавтодор».

Окрім того, Назарій Ігнатчук зазначив, що працівники управління постійно проводять перевірки торгових місць, підприємств і проводять роз’яснювальну роботу на місцях.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт, своєю чергою,закликав підприємства міста офіційно працевлаштовувати своїх робітників та чесно сплачувати податки, аби наповнювати бюджет Луцька та дбати про майбутнє працівників, зокрема про їх пенсійне забезпечення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
скептик Показати IP 22 Січня 2019 10:38
а підприємці закликають дармоїдів при владі створити нормальні умови для бізнесу, а потім щось вимагати. для довідки в польщі навантаження на зарплату складає 22%, в УРКАїні після пакращень - 42%, а з врахуванням авансових платежів - 84%
Котигорошко Показати IP 22 Січня 2019 12:05
Ще й так дивно що платять хоть щось...враховуючи сьогодення мали б вже збанкрутувати...
Коля Показати IP 22 Січня 2019 12:06
А держава ніякі умови не робить!! Тому знайте за кого голосувати чи треба такі як зараз що останню шкіру здерли з людей!
платник податків до Коля Показати IP 22 Січня 2019 12:56
було би правильно , щоб право голосувати мали тільки платники податків. А не ті хто, сам нічого не заплатив , а від влади вимагає. Та ще й думає якби то вкрасти при можливості.
Луцьк Показати IP 22 Січня 2019 14:25
Якби владні трутні хоч раз побували у шкірі підприємця,який мав створити свою справу ,знайти і організувати працівників,забезпечити іх роботою,вчасно виплатити зарплату,податки (працівники відмовляються сплачувати відрахування на пенсію ,в/збір ),оренди,супутні витрати -все на плечах підприємця. Заплати ! Штраф! Отака тобі державна підтримка малого і середнього бізнесу.З таким підходом бізнес просто вимре

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus