USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Поповнилися ряди ліцеїстів: у Луцьку - посвята вихованців військового ліцею

14 Жовтня 2017 18:12
456 першокурсників отримали звання ліцеїстів на урочистій посвяті учнів Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні.

Урочистість відбулася на Театральному майдані міста на свято Покрови, 14 жовтня.

У святі взяли участь учні ліцею, батьки, гості міста, а також представники місцевої влади.

Виконувач обов’язків Луцького міського голови, секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт, звернувся до присутніх з вітальним словом: «Шановні ліцеїсти, я бажаю вам подолати усі труднощі та випробування, які трапляться на вашому шляху. Ви переможці, адже навчаєтеся в одному з найкращих навчальних закладів України, а це означає, що ви вже багато чого досягли у своєму житті, яке дало вам шанс реалізувати себе як особистість, як офіцера, як патріота України. І я не сумніваюся, що кожен з вас скористається цим шансом. Крокуйте впевнено, з високо піднятою головою, адже у вас є всі підстави пишатися собою, але пам’ятайте, що не можна розслаблятися, гризіть граніт науки, вчіться. Я вірю, що ви зумієте стати гідним прикладом для своїх ровесників. Успіхів вам!»

Присутні разом вшанували пам'ять героїв, які полягли захищаючи Україну, хвилиною мовчання, та поклали квіти до пам’ятного фотостенду Героїв Небесної Сотні, загиблим за єдність нашої країни.


Урочисте вітання прозвучало також і від Митрополита Луцького та Волинського Михаїла: «Сьогодні я бачу велику кількість охочих навчатися у славному ліцеї, стільки, що ледь розмістилися на площі. Я бачу у цьому великий оптимізм. Оптимізм у бажанні вчитися, а також захищати свою Батьківщину. Не може не радувати, коли попри юний вік, хлопців та дівчат наповнює бажання вчитися у вузі з посиленою військово-фізичною підготовкою. Я радію за вас і молюся». Опісля митрополит благословив новобранців та окропив свяченою водою.


Організатори розповіли присутнім про досягнення навчального закладу та учнів зокрема, а ліцеїсти продемонстрували свої вміння.


Долучився до вітальних слів і голова фракції УКРОП у Волинській обласній раді Вячеслав Рубльов. «У День Покрови Пресвятої Богородиці та Захисника України вітаю вас! Сьогодні не випадково відбувається посвята в ліцеїсти, хай вас береже Господь, щоб ви були дійсно захисниками України та прославляли Волинський край. Ми повинні подякувати і працівникам ліцею і батькам, які виховують патріотів нашої країни. У цей важкий час, коли триває війна на Сході ми повинні пам’ятати, що захисник України – це той, хто перебуває на Сході, той, хто працює та допомагає і волонтерам, і військовим, тому що ця допомога і донині потрібна. Тож у цей день я можу побажати лише одного, щоб ми відсвяткували перемогу, яку ми всі чекаємо, і щоб ці молоді хлопці та дівчати, які приймають присягу, берегли Україну», - сказав Вячеслав Рубльов.

Також учасникам заходу подарували привітання у вигляді українського народного танцю. А після закінчення усіх урочистостей привітати ліцеїстів отримали змогу їхні батьки та друзі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
tnf z Показати IP 14 Жовтня 2017 18:27
коментар було видалено
Ростислав Показати IP 15 Жовтня 2017 09:24
А голові облдержадміністрації не надавали слова?
АНАТОЛЬ_ Показати IP 15 Жовтня 2017 14:17
Це несерьйозно!
Ліцеїст Показати IP 16 Жовтня 2017 22:14
Я тільки одного не зрозумів, журналісти спеціально Боснюка сфоткали разок десь з далека, чи мені здається?? Він найбільше зробив для цього ліцею, а не якісь там голови, і т.п.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus