USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Назвали дату Об’єднавчого собору українських церков

5 Грудня 2018 10:50
Об’єднавчий собор Української православної церкви відбудеться 15 грудня. Про це заявив президент України Петро Порошенко на Форумі місцевого самоврядування в Києві, пише TheБабель.

За словами Порошенка, Вселенський патріарх Варфоломій підписав відповідні листи із запрошеннями ієрархам УПЦ Київського патріархату, УАПЦ та ієрархам УПЦ Московського патріархату взяти участь у цій важливій історичній події.

«Об’єднавчий Собор, який має проголосити створення автокефальної Помісної православної церкви в Україні, затвердить її статут та обере предстоятеля, відбудеться 15 грудня 2018 року в Святій Софії, яка протягом століть була центром українського релігійного життя», — написав глава держави у Twitter.



Як повідомлялося, Верховна Рада 18 жовтня ухвалила закон, згідно з яким Андріївська церква передається у безоплатне постійне користування Вселенському патріархату.

11 жовтня синод Вселенського патріархату ухвалив рішення надати Томос про автокефаліюправославній церкві в Україні. Тепер у Києві має бути скликано Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського Патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об’єднання, утворивши єдину помісну УПЦ, і обере її предстоятеля. Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томоса як документа (грамоти).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 5 Грудня 2018 14:47
а электрички до аэропорта уже починили?как пэтя сказал это лицо украины и доказательство того что они идут вперед.как бы тут тоже самое не получилось а то придется народу на остановках свечки ставить и молиться в подворотнях
Я Показати IP 5 Грудня 2018 17:38
пеці тільки й осталось - керувати церквою?????
ага Показати IP 6 Грудня 2018 21:31
Окрім одурманеної кулявлобним яйценюком-жидом, жертвами режиму пенсійного крадія мерзенного жида петра порошенка "оСучасника" непроіндексованних 1487гривневих пенсій нижче прожикового рівня 1998гривень в Україні стали пенсіонери українці,білоруси, вірмени та грузини. Усі вони увійшли до меморіалу дурнів за українську мізерну пенсійну залежність – від порошенячих ганебно пенсійно-крадучих жидів. стало вже недоброю традициєю порошенку обкрадади всих пенсіонерів........Зловмиснику петру порошенку потрібно до 0 секунд, аби обікрасти пенсії у пенсіонерів... з нас соки вичавлює жидівський петро порошенко! Прожитковий мінімум 1900гр. а мінім.пенсія 1487гр.-хіба це росія дає нам таку мізер-пенсію? На яку неможливо вижити неголодаючи! При януковичю я мав пенсію 300доларів (коли долар був 7гр.) А тепер переворотний президент-крадій пенсій мерзотник петро порошенко краде щомісяця з моєї пенсії по 220доларів а мені залишається 80доларів (по курсу гр.-дол.), бо порошенко Х-У-Й-Л-О! Петра порошенка за кадіжки на нари!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus