USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Порошенко підписав скандальний закон про освіту

25 Вересня 2017 22:23
Президент України Петро Порошенко підписав закон про освіту, який був розкритикований міжнародними партнерами через можливе обмеження прав національних меншин.

Про це повідомляє Новое Время.

Як наголосили у прес-службі президента, освітня реформа має на меті підвищити якість освіти та конкурентоспроможність молодого покоління на ринку праці.

"Це – одна із найголовніших реформ, бо від жодної іншої реформи майбутнє країни не залежить так, як від освітньої", - зазначив Порошенко.

За словами глави Української держави, новий закон підвищує роль української мови в освітньому процесі та в жодному разі не порушує гуманітарних прав нацменшин.

Зазначається, що у зв’язку з різкою критикою з боку урядів низки європейських країн Порошенко доручив Міністерству закордонних справ та Міністерству освіти провести консультації з європейськими партнерами, в тому числі з Радою Європи.

Нагадаємо, 5 вересня народні депутати підтримали освітню реформу. Ключовими її нововведеннями стала 12-річна школа і підвищення зарплат вчителям. Щодо мов нацменшин, то спочатку школярі вивчатимуть предмети рідною для себе мовою, а в 5-9 класах буде вводитися кілька предметів українською мовою викладання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
123 Показати IP 25 Вересня 2017 22:41
Останній цвях у кришку труни колись єдиної країни...
Ростов до 123 Показати IP 26 Вересня 2017 06:56
Какой? СССР???
Афтору Показати IP 26 Вересня 2017 00:38
допису доношу: Порошенко підписав закон який належить виконувати в Україні. А чужинці яким не подобаєтся цей закон, хай придивляться законам які є в їхніх країнах. Прикладом хай буде Росія-де є повна русифікація всіх чужинців, Польща повна шовінізму, такою є і Румунія, Угорщина...і багато інших шовіністичних держав і несусідів.
123 Показати IP 26 Вересня 2017 08:34
Не віриться, що у цій країні був Майдан. Нова влада знущається над людьми на 5+ і всім все подобається, навіть мітингів немає... Яким чином в Україні буде виконуватися конституційне право нацменшин отримувати освіту рідною мовою? Мені хтось може розповісти? 4 роки в початковій школі? Коли перші роки там взагалі квіточки будуть малювати...
Кастрюлька до 123 Показати IP 26 Вересня 2017 10:06
Едь посмотри там, где не было Майдана - Крым и Донбас. И поиграй там в демократию..., Да, ещё про Конститутию там вспомни...Потом раскажешь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus